Cross country meet

Igår hade vi äntligen vårt första cross country meet! Jag sprang som sagt inte, men det var en riktigt cool upplevelse. Om det fanns en medalj för laget med mest team spirit skulle vi LÄTT ha vunnit. Så fort vi som inte sprang såg någon från vårt team började vi skrika deras namn och hur bra dom var, bara för att peppa dom.
Fastän jag inte tävlade tror jag att jag sprang mer än dom som faktiskt sprang racet. Vi som inte sprang fick strikta regler från en stressad coach, "go get my black shoes from the bus..", "carry this..", "hold that...", och så vidare.
Min hals mår inte speciellt bra idag efter allt skrikande igår, men det var så värt det.


jag sprang inte, men hade fortfarande en nummerlapp, gissa vilket nummer.. 1122
 


Pasta och volleyboll

Hej!
Det har vart en lång dag idag, precis som igår. Efter cross country träningen (jag sprang 3 miles) så åt vi middag tillsammans i matsalen, pasta och köttfärssås blev det. Efter det gick vi till ett av klassrummen där coach berättade lite om racet vi har imorgon. Jag och de andra som är relativt "nya" kommer inte tävla, men vi ska fortfarande följa med. Vi kommer tillsammans åka buss till stället där tävlingen hålls och sen stannar vi där tills allt är klart. Vi gick ingen exakt information om vad vi som inte tävlar kommer att göra, men det blir säkert kul.
Sen gick vi tillsammans till gympa-salen och spelade volleyboll. Ingen är speciellt bra, men det är det som är roligt :)

En lite knasig sak är att vi måste klä upp oss imorgon i skolan. Tydligen är det en tradition att teamet under dagen, innan en tävling, klär upp sig för att visa de andra att någonting är på gång. Tyvärr har jag ju inte så mycket fina kläder, men jag kan säkert hitta på någonting.


Fun but long day!

Hej på er!
Idag har vart en ovanligt rolig dag. Efter skolan gick jag till cross country träningen, och då sa coach att vi bara behövde springa i 30 min! Alla skuttade glatt iväg, och jag tänkte att jag skulle sova så fort jag kom hem, eftersom att träningen skulle sluta ganska tidigt. Men när vi kom tillbaka sa någon att vi skulle till fotbollsplanen, för coach behövde tydligen hjälp med att sälja godis och snacks i kiosken som ligger precis bredvid. Så vi gick dit och fick lite instruktioner om vad vi skulle göra, och sen stod vi där till kl. 7
Det var roligare än jag trodde med vänner, flygande popcorn, konstiga kunder och gratis godis!
Nu ska jag gå och lägga mig för jag är läskigt trött efter den här långa, men extremt roliga, dagen.

Ps. Jag har fått många fina kommentarer om mitt hår idag! Synd att det blev dränkt med svett..


Troll

Jamie och jag bestämde oss för att locka våra hår, men jag ser mest ut som ett troll..
Och sen en random bild jag tog på skolbussen idag, väldigt amerikanskt


Church


I morse gick för första gången till en amerikansk kyrka. Jag tänkte mig ungefär som en vanlig stor kyrka med mycket akustik, en präst som predikar i all evighet och sen självklart godspel-kören. Men ojojoj vad fel jag hade. För det första var det absolut inte som en vanlig kyrka, det var mer som en biosalongen med en scen längst fram. När vi först kom in i lokalen hördes det hög musik med två unga sångare som spelade gitarr och sjöng tillsammans om 'My lord'. Vi satte oss ner men kort senare fick vi ställa oss upp för att sjunga med i en av sångerna. Det var stora skärmar bakom scenen som visade texten, och det gick ungefär såhär 'I raise my arms and open my heart for you, my Jesus, who went trough death for my sins.' Många blev väldigt rörda började vifta med armarna i luften samtidigt som dom sjöng. 

Sen kom det in en man och höll en typ presentation med en powerpoint om hur många ungdomar inte längre tror på Gud. Han sa många bra saker men ännu fler sjuka saker. Jag vet att annorlunda inte är dåligt, men den här mannen pratade alltså om hur satan försöker få alla unga människor att gå över till den 'onda sidan' och att de vuxna måste hjälpa barnen till Guds väg. För om du inte älskar Gud med ditt hjärta, din själ och dina tankar så kommer du tydligen till helvetet. Sen pratade han såklart om samkönade äktenskap och abort mm.
Tur att min familj inte är speciellt religiös, dom gick mest till kyrkan idag för att visa mig hur det är där.

Efter kyrkan åt vi iaf lunch på ett ställe som kallas Freddy's och sen har jag och Jamie börjat på ett pussel (2000 bitar!)


Movie night

Hej hej! Idag var det hade min kontaktperson (Robin) ett pool-party för alla studenter och deras värdfamiljer i sitt hus. Det regnade dock så ingen badade, men vi hade trevlig iaf! Vi åt middag och pratade en massa!
Just nu är jag och Jamie hos Hailey för movie night!!! Vi har legat och skrattat på golvet i en timme medan våra cheese fries (världens godaste snacks) blev klara i ugnen. Nu ska vi titta på film!! Seee ya!

Ps. Det har regnat, åskat och blixtrat freakin' hela dagen.


Kan inte sova

Jag har väldigt svårt för att somna här ibland. De är inte för att jag är ledsen, längtar hem, är nervös eller någonting sånt. Det är för att jag längtar så mycket efter "imorgon". Det är som på natten innan sin födelsedag när man är alldeles spänd och förväntansfull över hur "imorgon" kommer vara. Här är varje kväll som kvällen innan min födelsedag. För jag vet att imorgon kommer jag göra någonting som jag aldrig någonsin har gjort förut, och det känns outhärdligt att vänta en hel natt på att få göra det.
Dagarna är för roliga för att få avslutas med nätter som aldrig tar slut.


The Wizard of Oz

Vi bestämde oss för att stanna hemma och titta på The Wisard of Oz istället :)
Det kändes som att om jag bor i Kansas så måste jag ju ha sett The Wizard of Oz...


"And don't forgett, Friday is fun-day!"

Det är vad coach har sagt hela veckan men ingen av oss visste varför. Igår delade han in oss i sex grupper och varje grupp fick varsin färg. Den färgen vi fick skulle vi ha på våra tröjor idag. Jag fick färgen grå, vilket var det absolut bästa färgen för vår skol t-shirt är grå. Vi förstod att det var någon slags tävling, och vi hade rätt. Det var ungefär som amazing race. Vi var uppdelade i 6 lag, varje lag fick varsin ledtråd som ledde till ett ställe där det fanns en annan ledtråd som ledde till bästa ställe osv. där den sista ledtråden var "run back to the High School". Det var nio ledtrådar totalt, så min kropp är rätt slut just nu (mitt lag kom trea). Plus att det regnade idag så hela jag var lerig.
Vi har precis ätit middag nu och om ett tag ska jag och Jamie titta på bio, jag tror vi ska se Premium Rush.

(Bilderna när jag ligger på golvet med fötterna på väggen är under cross country stretchen)


Pizza Hut

Hej, jag har precis gjort färdigt mina 1000 läxor. Skoldagarna här är väldigt enkla, men jag får rätt mycket läxor i minst två ämnen varje dag, och med cross country direkt efter skola så blir det ibland ganska sent innan jag får sova. Idag sprang vi i 45 minuter (vet inte hur långt vi sprang) och sen åkte hela teamet direkt till pizza hut för att äta middag. Det var mysigt men vi hade väldigt bråttom för vi skulle vara tillbaka i skolan kl.6. Då skulle vi tillsammans gå till fotbollsplanen och precis innan fotbollsmatchen ropade dom upp allas namn (i cross country laget) och så fick man vinka till publiken och sen åkte jag raka vägen hem.

(jag är nr 3 från vänster, sorry för den mörka bilden)8/22/12

Idag var det bara en helt vanlig dag i skolan. Jag pratade med Siri på Facebook i morse och dom började skolan idag. AFS sa att om man pratar med vänner/familj hemma i Sverige så är det väldigt lätt att få hemlängtan, men jag kan gladeligen säga att jag inte har några sånna problem alls. De första två dagarna längtade jag hem ganska mycket men på den tredje dagen var min hemlängtan helt borta, och den har som tur är hållit sig på avstånd enda sens dess.
På eftermiddagen var det cross country igen, den här gången sprang vi i 40 min.

Skolan är väldigt mycket lättare här, men det betyder också att min kör är på en rätt låg nivå. Idag gick vi igenom notvärden och i förrgår klappade vi rytmer. Det är ingenting jag stör mig speciellt mycket på, det är annorlunda här och det är ingen big deal, men jag skulle gärna sjunga med min svenska kör någon gång i veckan om jag kunde. Att sjunga är en stor del av vem jag är och om jag inte får nya utmaningar i kören, såsom nya lite svårare låtar, så känns det som att någonting i min rutin fattas. Det är som att inte äta lunch varje dag, någonting är inte riktigt som det ska vara.

Ps. Min katt, Leon, har en konstig vana att krypa upp och gömma sig i människors hår. Han är så söt.
(förlåt för det dåliga bilderna, men jag får inte min laptop förrän 4sep och tills dess använder jag min telefon)


Picture day!

Idag var det picture day! Det var fotografering för skolkatalogen och yearbook'en. Först hade jag på mig fina kläder och posade med ett leende, nästa sekund satte jag på mig träningskläder för att ta en sportig bild med cross country laget!
Sen var det såklart cross country träning igen och den här gången sprang jag 3 miles (ca 4,8).
Tjolahopp!


Team spirit

Jag har överlevt ännu en cross country träning! Den här gången sprang vi 5 km (i 34 grader) och sen sprang vi så snabbt vi kunde runt fotbollsplanen ca 5 gånger (jag dog lite). Sen fick vi äntligen våra skoluniformer som vi alltså ska ha på oss under tävlingar mot andra skolor! Jag känner mig verkligen som en i teamet, och det är så jäkla coolt att vara med i ett av skolans lag!
Sen ville jag bara visa er mina böcker. Böckerna här är läskigt stora, tjocka och tunga och man måste släpa hem dom varje dag för att göra läxor.

Ps. Om någon vecka har vi vår första "meet" (tävling) mot en annan skola! Jag och alla andra som är nya ska inte tävla, men vi kommer fortfarande vara med! Ser fram emot det! Och juste! Min coach (Mr. Barger) sa att vi måste dricka ett glas oboy varje kväll för att motverka träningsverk, you gotta' do what the coach says!


Rodeo

Igår kväll åkte hela famillen och Hailey till en Rodeo! Det var en speciellt upplevelse som jag aldrig kommer glömma. När jag fick reda på att jag skulle till Kansas så var det typ Rodeo-livet jag hade tänkt mig, haha. Cowboyhattar, boots, hästar, tjurar, galna människor och femåringar som rider fullvuxna hästar i raketfart.
En galen kväll på alla sätt och vis.
Efter det åkte vi hem och såg the Hungergames!


The mall

Hejsan hejsan

Idag har Jamie och jag åkt till the mall! Jag köpte fyra nagellack och en hoodie från Abecrombie and fitch (och så åt vi stört goda kringlor med ost). Sen åkte vi till en djuraffären och klappade kattungar, hundvalpar, kaniner och illrar!
Ikväll ska vi till en Rodeo med en annan familj plus Hailey!
En kortfattad förklaring av min dag!

Ps. Jag har vart väldigt duktig med att inte dricka läsk fram tills nu så jag tänkte försöka hålla i det under hela det här året!


IHOP

Livin' the american life!
Igår efter skola, cross country och läxor åkte Jamie och jag till skolans fotbollsplan (som är gigantisk) till en liten "gathering" av alla skolans elever som kallas Party at the turf. Det var kul och det fanns bl.a en slippery slide, dragkamp, fotboll och så träffade jag massa trevligt folk!
Det var också en liten ceremoni för en tjej från RHHS som dog i en bilolycka i sommras. Först fick alla böja sina huvuden och vara tysta i en minut för att hedra henne. Sedan fick alla varsin rosa ballong som vi släppte samtidigt, fortfarande under tystnad. Det var väldigt rörande att se hur engagerade alla var, och hur alla verkligen var tysta och respekterade ceremonin.

Efter detta åkt jag och Jamie hem, men vi kände inte riktigt för att sova, så vi åkte till Walmart och köpte The Hungergames filmen (som vi ska se ikväll) och sen åkte vi till ett ställe som heter IHOP. IHOP är typ en restaurang som serverar pannkakor med olika godsaker på. Det var en perfekt mitt-i-natten-klockan-2-måltid med massor av chocklad. Mums. 

Jamie med skol-t-shirten "We are Rose Hill, and this is our house"


Cross Country!

Hej!
Idag var första träningen i cross country!
Jag dog inte, jag bröt inga ben och jag behövde inte springa lika långt som "proffsen". Däremot fick jag ett extremt rött ansikte, svettiga kläder och illaluktande skor av den stört varma temperaturen (ca 35 grader).
Jag hoppas att jag kommer få en bättre kondition snabbt för det är rätt tungt att springa just nu. Dom andra som har vart med i lager under hela sin High School tid springer 5 miles (ca 8km) och jag sprang bara 2 miles (ca 3,3km) tillsammans med några andra "nybörjare".

Idag hade vi också en samling i aulan där dom presenterade dom nya utbytesstudenterna för hela skolan! När dom sa ens namn fick man ställa sig upp och vinka. Dom brukar inte ha speciellt många utbytesstudenter i Rose Hill High (i år är det bara tre ink. mig) och det är kul för man får väldigt mycket uppmärksamhet från dom andra, man blir inte "en i mängden".

Ps. Jag lärde min kompis Lauren idag hur man säger "Fem sköldpaddor i en lastbil" på svenska. Jag kan bara säga att vi skrattade rätt mycket.


Mat

Mom gjorde precis chocolate chip cookies.. Maten här är stört ohälsosam så om jag fortsätter äta så som jag gör nu then, maaan I'm gonna get fat this year..
Haha, nej men skämt åsido. Om jag fortsätter som jag gör nu så kommer jag gå upp i vikt, men jag kommer inte fortsätta som jag gör nu för imorgon har jag min första träning i Cross Country! Jag träffade coachen idag (han är också min american history lärare) efter skolan och fick lite papper att skriva under. Jag ser fram emot imorgon!


Fösta dagen i skolan!!

Jag har nu kommit hem från min första dag i skolan!! Woho!
Det var inte alls så läskigt som jag trodde, snarare tvärt om, det var riktigt kul! Alla mina lärare (utom Mrs. Ward som som var ganska sträng) var jätte trevliga och tyckte det var väldigt kul med en utbytesstudent i klassen. Dom flesta var väldigt "laid back" och sa att vi inte kommer ha speciellt mycket homework vilket jag är väldigt glad över! Alla ämnen verkade väldigt roliga och enkla, men det var ett ämne som jag bytte ut mot någonting annat i slutet av dagen. Ämnet jag bytte var Team Sports som jag bytte till Career and life planning. Anledningen till varför jag bytte var att dom tydligen spelar väldigt mycket fotboll och amerikansk fotboll och jag tycker inte om någon av dom sporterna, och så var det nästan bara killar i den klassen som verkade vara väääldigt engagerade.
Men jag kommer fortfarande få all träning jag behöver för jag har Performance dance den andra lektionen och Nutrition and wellness den sista lektionen (då vi kommer gå ut och powerwalk-a en eller två gånger i veckan) och sen planerar jag på att gå med i skolans Cross Country team (som springer typ as långt efter skolan).
See yaaa!Jag och Jamie på väg till sklan! (Det var ganska varmt ute idag, ca 91 grader alltså typ 32 grader celsius, men pga AC:n i skolan blir det rätt kallt inomhus så det är därför vi har tjocktröjor på oss)


Rose Hill High

Jamie och jag kom precis tillbaka från skolans öppet hus! 
Vi började med att hitta mitt skåp och sen visade Jamie mig runt så jag vet vart alla mina klassrum ligger. 
Det kändes än en gång som att jag var med i en film, men den här gången var det High School Musical.
Jag är inte speciellt nervös inför imorgon, men jag är lite rädd för att göra bort mig. Förmodligen oroar jag mig i onödan men tanken på att jag kommer gå runt i skolan helt själv imorgon skrämmer mig lite.
 
 
 
 
 
 
 
 

Hahahah

Jag bjöd precis min familj på mitt svenska godis och jag har aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv..
Polkagrisarna, gelé hallonen och kex chokladen gick hem, men saltlakritsen var en annan historia.
Matt var först med att testa saltlakritsen, och efter hans reaktion vågade ingen annan prova! Han la sig i princip på golvet och gjorde extrema grimaser!! Hahah


Mitt schema!

Nu har vi äntligen vart i skolan och fixat ihop mitt schema! Först gick vi till receptionen och skriva på en massa papper, bl.a. så att jag kan få en laptop och så att jag får en "yearbook" i slutet av året. Vid receptionen träffade jag en annan utbytesstudent från Holland som också var där för att bestämma vilka klasser hon ska ha. Vi blev inbjudna av skolan till en "ice cream social" där vi kan träffa alla andra utbytesstudenter som ska gå i Rose Hill High.
Sen fick vi träffa skolans "counselor" som skulle hjälpa mig att välja ämnen. Hon började med att skriva ner de obligatoriska ämnena jag ska ha och dom är Sophomore English, American history, och Algerbra 2. Efter det var det lite svårare, för nu var jag tvungen att välja vilka ämnen jag ska ha. Jag visste att jag ville vara med i Jamies kör som heter "The Rocketairs", men jag var tvungen att göra en audition för att få vara med i den så det fick vänta. Vi kom fram till att jag kommer ha preformance dance, team sports, nutrition and wellness och de andra obligatoriska ämnena den här terminen. Men jag var fortfarande tvungen att göra en audition för kören. Då, plötsligt kom dirigenten in genom dörren! Jamie frågade om jag fick göra en audition, så mitt i mötet med skolans counselor fick jag gå iväg och göra en audition! Jag var rätt nervös, men han var verkligen jätte trevlig så det gick bara bra. Han sa att han tyckte jag var väldigt bra men att han var tvungen att tänka lite eftersom att kören redan var full, men att jag annars skulle kunna va med i den stora kören som inte kräver en audition.
När jag kom tillbaka till skolans counselor sa jag att han inte var säker så vi började kolla om det var något annat ämne jag kunde tänka mig. Men då öppnade dirigenten än en gång dörren och den här gången höll han en tumme upp i luften. Jag kom in i The Rocketairs!! Woho!
Nu har jag mitt schema och jag är med i den bästa kören i skolan!


Ämnen

Imorgon ska vi åka till skolan och prata med lärarna där om vilka ämnen jag ska ha. Idag har jag kollat lite i ett häfte som Jamie gav mig som innehåller alla ämnen jag kan välja. Dom har så j*kla roliga ämnen här så jag kommer ha så stört kul det här året! Jag ser fram emot skolstarten på onsdag!


Drive in

Hej! Igår kväll åkte jag, Jamie och Haylie till en drive in. Haylie kom över ca kl. 8 med sin "pick up" bil och då gjorde vi i ordning lastutrymmet så att vi skulle kunna sitta där sen. Vi la en tjock matta/madrass som underlag och sen hade vi varsin stor kudde och varsin filt. Det tog ca 20 min att komma dit och jag log under hela tiden vi körde. Allt var så extremt amerikanskt så det hade LÄTT kunnat va med i en film. Vi satt intryckta i en Pick up med country musik på högsta nivå, medan himlen blev färgad rosa av solnedgången. Jag kunde inte göra nått annat än att le.
När vi väl kom fram backade Haylie in bilen mot den enorma bio-skärmen och sen tog vi våra kuddar och filtar och satte oss där bak. Vi såg två filmer, Totall recall och The dark night rises, men jag sov mig typ igenom båda filmerna. Reklamen i början var nästan det roligaste, för den hade vart den samma sen biografen öppnade!


Trädgården

Det är så extremt vackert här, men det är också väldigt torrt. Dom har inte haft regn på hela sommaren och det är stora sprickor i marken överallt. Men trots det så är det så fridfullt. Vårt hus har en ENORM trädgård, jag skulle nog inte ens kalla det för en trädgård, det är mer som en åker med en massa träd. Varje kväll går vi ut och matar fiskarna i vår damm, nu tror ni att det är en liten damm, men "everything is bigger in America" så dammen är typ en sjö. Det finns stört stora fiskar i den där dammen och det är väldigt kul att mata dom. Det finns också mycket grodor och sköldpaddor.
Jag är så himla glad att jag fick just den här familjen, dom är helt underbara och jag känner mig verkligen som hemma! Sen har dom världens sötaste hundar och världens knäppande katt. Katten, Leon, tycker om att krypa upp och lägga sig vid nacken och gömma sig i ens hår, det är väldigt mysigt!


Roliga grejer!

Hallå!
Hela den här förmiddagen har jag och Jamie bara haft extremt kul! Vi började med att köra deras golfbil runt i kvarteret (Jamie körde, inte jag) och det var väldigt roligt. Vi så alla grannar som var ute och klippte sina gräsmattor med stora hattar för att skydda sig mot solen. Allt är precis som på film!
Sen tog vi deras Go kart och körde runt en bit med den också. Den var väldigt liten men vääldigt snabb!
Efter det så var man väldigt varm så vi bestämde oss för att bada lite i poolen. Det roliga var att det var 80 grader (26 grader celsius) i poolen så jag hoppade i utan problem, men Jamie tyckte att det var iskallt så hon stod länge på stegen och velade! Då började vi diskutera om hur kallt det är i vattnet i Sverige och Jamie fick en chock att vi badar när det är så kallt som det kan vara ibland!

Ikväll ska vi åka till en "drive in" och titta på film. Då tar man sin bil och åker till en typ parkering där det är en stor skärm framför som visar olika filmer. Sen sitter man i bilen och tittar på film!! Det ser jag fram emot!

Ps. Afs gav oss en bok med lite bra grejer i bl.a. den här kurvan. Den visar hur en utbytesstudent oftast känner, alltså att känslorna går upp och ner. Just nu känns det som att jag är längst upp på den andra kurvan, alltså "surface adjustment".


Jag ville bara visa er presenterna jag fick av Jamie när jag träffade henne och resten av familjen!
Familjen är verkligen super trevlig, och min storebror, Matt, kom precis hem från Japan så han är också väldigt jet lagged, vilket är rätt skönt för han vet hur jag känner mig!
Jag har haft lite problem med att äta eftersom maten här är så himla annorlunda, så det kommer ta ett tag innan min mage vänjer sig. Problemet är att jag är hungrig, så då äter jag, men när jag äter mår jag illa, så då äter jag inte och då blir jag hungrig. En ond cirkel helt enkelt men jag tror att det går över snart!


Äntligen hemma

Japp, jag har äntligen kommit hem till mitt nya hus! Igår kl. 2 landade vi i Wichita och där blev vi skjutsade till ett hotell av några AFS volontärer (jag träffade flera studenter i Houston, från olika länder, som ska bo i Wichita så jag har redan massor av vänner!) Jag vet inte ens var jag ska börja berätta, för på bara två dagar har jag upplevt sjukt mycket saker. Alla är extremt trevliga och man känner sig väldigt välkommen överallt. När vi kom till hotellet fick jag en stor kram av alla AFS volontärer och sen började vi med vår "orientation" som dom kallar det. Då sätter man sig ner med några andra studenter och några AFS volontärer och bara pratar. Man pratar om allt vi kommer uppleva, vad vi måste ta upp med våra värdfamiljer, vilka regler vi måste följa och vem som är ens "liaison" (alltså kontaktperson), och ALLT mellan himmel och jord. Under hela den här tiden var vi (alla studenter) extremt trötta och man ville bara lägga sig på golvet och sova.
Det roliga är att alla Afs volontärer känner våra värdfamiljer, så det var en tjej i min ålder som kom fram till mig och sa "Hi, i'm Haylie! I hang out with your sister like all the time! We love to have movie nights and i am so excited to finally meet you!", sen tog hon en bild på oss ock skickade till Jamie. Alla studenter träffade på något sätt någon som känner deras värdfamilj!
Efter vad som kändes som en evighet kom äntligen våra värdfamiljer! Afs tycker om att göra en liten "ceremony" när man ska träffa sin familj för första gången för att det ska bli en upplevelse. Så alla studenter fick ställa sig på ett led medan alla familjer satte sig i en halvcirkel i ett annat rum. Sen ropade dom upp studenten och vilket land man kom ifrån och så blev man eskorterad av en volontär till sin familj medan alla applåderade (på det här sättet får familjerna se alla studenter). Sen tog vi bara mina väskor och så åkte vi hem! Jag mådde ganska illa hela kvällen och jag kunde inte äta någon middag, förmodligen för att jag var så himla nervös och för att allting var så nytt. Men när jag vaknade i morse kände jag mig som en ny människa, och jag mådde mycket bättre. Sen skjutsade min mamma (värdmamma hehe) hem mig till min kontaktperson där jag skulle fortsätta med min "orientation" tillsammans med en annan (jätte trevlig) student från filippinerna. När jag var klar där åkte jag och Jamie runt lite med bilen, och hon visade mig runt i Rose Hill, och så fick jag se utsidan av skolan.

Förlåt för det lite förvirrade inlägget, men jag har upplevt så mycket redan och jag vet inte hur jag ska förklara det!
Jag har det iaf jättebra och det kommer bara bli bättre!

Ps. Mamma, Tomas och pappa, jag vet att jag inte har kontaktat er än, men jag tror att det är lättare för mig om jag inte gör det för jag får inte lika mycket hemlängtan. Men jag har det awesome så oroa er inte! ;)
Pusss till er!

Hejhej lingonpastej till er andra!


Dallas

Hejhej! Nu sitter jag pa flygplatsen i dallas vid en gratis dator och vantar pa att fa boarda mitt plan som ska ta mig till min "final destination", Wichita! Kl. 6 (amerikansk tid) kommer min familj att hamta mig pa flygplatsen, jag langtar!!!!
Ps. det ar extremt irriterande att inte ha bokstaverna a, a och o... det blir det kanske att skriva pa engelska!

Texas baby!

Jag är i Houston, Texas!!!!!
Vi kom fram till flygplatsen ungefär vid 8 på kvällen (amerikansk tid) och nu har vi precis checkat in på hotellet där vi ska spendera natten. Alla amerikanare är så jävla trevliga och jag har nog aldrig skrattat så mycket som jag har gjort under den här flygresan!
Kl. 4.30 imorgon hämtar AFS volontärerna oss på hotellet och eskorterar oss till flygplatsen där vi flyger vidare till Wichita. Jobbigt att gå upp så tidigt igen, men jag är ju redan jet lagged så det spelar inte så stor roll. Vi hörs snart!

Jag tog en bild på Katarina och Greta på bussen, första bussresan i USA! Woop


Godnatt Sverige

Nu ska jag sova en sista natt i min svenska säng, på ett år. Imorgon kl. 4 ringer min väckarklocka, och tre timmar och tjugo minuter senare sitter jag på planet påväg mot ett äventyr.
Godnatt Sverige! Vi ses om ett år!
 

Incheckning

Kaos. Jag och mina två kompisar (som åker med samma flyg som mig imorgon) bestämde igår att vi skulle checka in idag kl. 11 och då ta tre platser brevid varandra på flygplanet. När jag och mamma satte oss ner för att börja så skulle man först skriva in sin booking referens och sitt efternamn. Vi skrev rätt men det fungerade inte så vi testate säker 20 olika kompinationer av mina efternamn, tillslut stod det att vi hade försökt för många gånger och att jag måste checka in på flygplatsen istället. Mamma ringde direkt till Brittish airways och berättade vad som hade hänt, och då sa dom att dom hade råkat stava mitt efternamn fel! Dom hade skrivit Indholm istället för Lindholm! Det jobbiga är att dom redan hade stavat fel en gång tidigare, och vi fick betala för att ändra det (man får inte flyga in i USA med fel namn på biljetten). Både mamma och jag var arga på flygbolaget som hade stavat mitt namn fel TVÅ gånger... Nu är allt iaf rätt och jag ska checka in på flygplatsen imorgon. 
Det var tur att vi testade att checka in idag för nu hinner dom ändra felet. Om vi hade checkat in på flygplatsen imorgon och upptäckt först då att mitt namn var fel så hade jag inte fått flyga med!! Panik..
 
Ungefär såhär var det när dom hade stavat mitt namn fel IGEN

Klar!

Jag är ÄNTLIGEN klar med packningen! På första försöket vägde väskan 21,9kg och maxvikten är 23kg, så jag behövde inte packa om eller ta ut någonting! 
Om AFS ringde mig nu och sa "Planet blev ombokat och du måste vara på arlanda om en timme om du vill komma iväg!" så skulle jag LÄTT kunna åka, så klar är jag.
 
 
Såhär taggad är jag på att åka..
 
Men i en del av min hjärna känns det såhär. 

Redo!

Nu är jag nästan klar med packningen, och så har jag nyklippt hår också! Jag är redo! USA, bring it on!


Estet och förnuft

Jag hatar att packa! 
Min plan var att gå upp tidigt för att fortsätta med packningen innan min klipptid (kl. 13.30), men det blev inte riktigt så. Jag gick istället upp kl.12 och såg att det var fint väder, då tyckte den estetiska Elice att jag skulle gå ut och ta lite fina bilder istället för att packa. Ibland är det jobbigt att estet-Elice ofast vinner över förnuft-Elice, för nu har jag inte rört min resväska på hela förmiddagen.
 
 Dom fina shortsen åkte på idag. 

Packar...

Japp, jag packar för kung och fosterland.


Sista-minuten-fix

Idag har jag och mamma sprungit runt som två galningar i stan. Jag har köpt en massa saker som jag förmodligen kan köpa för halva priset i USA, men jag kände att det behövdes nu. Jag vill inte att det första jag säger till min värdmamma är "Aah, juste jag har typ inget med mig så kan du skjutsa mig in till stan så jag kan shoppa??". Jag vill iaf kunna överleva ett tag på det jag har med mig, och inte känna panik över att någonting viktigt fattas. 
Nu känns det som att jag har det mesta, och det enda som är kvar är klipptiden imorgon, sen är det bara att packa järnet! 
 
Min fina resväska får såklart följa med, även på denna långa resa.
 

5

OKej, 5 dagar kvar. Får jag flippa ur nu?
 

Flyga flygplan

I förrgår fick jag ett brev från AFS med en massa info om själva flygresan till Houston. Tydligen ska jag sova en natt på ett hotell i Houston innan jag flyger vidare. Förmodligen är det så eftersom att AFS bokar flygresan till Wichita först när jag och dom andra som ska till flyga vidare har landat i Houston. AFS behöver väll lite tid att hitta ett flyg till Wichita, och vi behöver sova så det är väll en bra lösning. 
Utöver informationen om flygresan fick jag också två finfina AFS-lappar. En som ska sättas på väskan och en som ska hängas runt halsen. Det blir lite flashback ifrån när man flög när man var liten och hade en såndär lapp runt halsen där det stog namn och adress ifall man skulle komma bort på flygplatsen. 
 
 
 
 
"Hej, jag heter Eice och jag är 16 år. Om du ser mig irra runt på flygplatsen så snälla hjälp mig att hitta rätt, tack!"
 
                
 

Hejdå - middag

Ikväll var en stor del av klassen hemma hos mig och åt middag. Det var super mysigt, men också lite sorgligt för jag kommer ju inte att träffa dom på ett år. Det kändes väldigt konstigt att säga "vi ses om ett år", men nu är avresan mer verklig än den var förut. Jag åker nästa torsdag och sen är det bara mot oändligheten och vidare...
 
Här är två jättefina bilder som Lotta tog med sin polaroidkamera, dom tänker jag visa för min värdfamilj. 
 
Jag kommer nog sakna dom mer än jag tror <3

RSS 2.0