Julbilder

Här är några bilder min värdpappa tog på julafton! Jag fick ett julkort av min klass igår också <3


25:e december

Igår var det äntligen jul på riktigt här borta i Amerika. I vanliga fall går familjen upp ganska tidigt och öppnar paket och äter godis, men Kim jobbade från 7am till 3pm, och sen jobbade Jamie från 3pm till 6pm. Vi fick helt enkelt vänta till alla var hemma vilket var runt middagstid.
Hemma i Sverige öppnar vi oftast en julklapp i taget, medan alla sitter och tittar, men om vi gjorde det här borta skulle det ta ett år. Vi är ju sju personer med hela familjen här så granen svämmade över med julklappar. Vi delade helt enkelt ut alla presenter och sen öppnar man alla på samma gång. Jag fick dom absolut bästa presenterna någonsin, och jag blir ju rätt bortskämd med hela fem föräldrar och fyra syskon nu för tiden :)
Jag älskar alla presenterna jag fick, men dom bästa var nog ändå från mina värdföräldrar! Jag fick ett super fint armband med mitt namn och "Kansas 2012" ingraverat, och sen fick jag en liten prydnad att hänga i granen som har alla i familjens namn! Jag fick också en liten mini tavla av statyn "Keeper of the plains".
Av Kim fick jag flera saker men bl.a. Två små kylskåpsmagneter som säger "there is no place like home" och "Wichita ks" och ett super fint halsband.
Mina riktiga föräldrar skickade också ett stort paket med en massa små paket inuti. Jag fick en jättefin klocka av min pappa och ett gulligt armband av mamma! Sen fick jag också den coolaste presenten någonsin som jag faktiskt önskade mig, en hoodie med inbyggda hörlurar, haha! Super bra att ha i skolan ;)
Peter skickade med sin nya bok också med en super fin liten hälsning, och det slutade med att jag stannade uppe på kvällen och läste ut hela boken.

Jag fick så himla många fina saker som jag kommer ha kvar länge! Thank you so much, especially to my wonderful host family for all the awesome gifts!

Ps. Vi stannade uppe och tittade på Pitch perfect också efter middagen :)


Bilder från konserten

Lite sena bilder från julkonserten kommer här!


24 december

He hej!

Den 24:e december har vart en riktig julklapps köpar/inslagnings dag. Nästan hela familjen (utom mig) åkte och köpte julklappar under dagen och sen var det tomteverkstad i vardagsrummet.

Sen gick jag ut och hämtade posten på eftermiddagen, och gissa vad jag hittade! Ett paket fullt med godis från min fina vän Siri <3
Tack så mycket både Lotta och Siri som skickade fina saker till mig, puss på er

Imorgon blir det julafton på riktigt a la amerika!


Julafton i Sverige!

God Jul på er alla där hemma i Sverige! Själv har man två dagar kvar, men är glad iaf :)
Puss och kram


Min fina vägg

Idag har jag hängt upp lite grejer på min vägg ovanför sängen! Bl.a. Mina cross country medaljer, jag är så löjligt stolt över dom!
Nu sitter jag och äter candy canes och tittar på filmen 2012 (btw, kul att vi inte dog igår!) i mitt rum. Snart sommnar jag nog för jag är trööött. Pusselipuss

Ps. Jag vill säga tack till världens finaste Lotta som skickade ett julkort till mig här borta i Kansas <3 saknar dig

(haha kvalitee-skillnaden mellan dator kameran och mobilen.. vet inte varför datorn gör bilden så gul)

Finals veckan

Hej hej!

Förlåt att det har vart lite trög uppdaterig dom senaste dagarna, men mycket saker har hänt den här veckan! Det har nämligen vart "finals" vecka. Man har ett sista prov i alla ämnen innan det blir jullov. Alla lektioner är också lite längre, så en dag blir lixom uppdelad på två dagar eller hur man ska beskriva det. Så på torsdagen hade vi 1st, 3rd, 5th och 7th hour och idag hade vi 2nd, 4th och 6th hour. På torsdagen hade jag verkligen ett riktigt prov i varje klass, först Career and life planning, sen english, sen algebra och sist hade jag nutrition and wellness. Väldigt utmattande, och eftersom jag har vart extremt förkyld på senaste tiden var det inte en jätte härlig upplevelse. Idag var det faktiskt en ganska chill dag, för i performance dance dansade vi för gammlingarna på Rose Hill's "Senior Center" och i Choir tittade vi på film (super mysigt! Och vi såg Pitch Perfect som förövrigt är världens bästa och roligaste film, har sett den tre gånger nu), sen hade jag faktiskt ett riktigt "skriv-prov" i american history, men det var inte så svårt.
På onsdag kväll åkte vi till ett område och tittade på julbelysning! Vi hittade en gata som var helt galen, när man åkte in på den så stog det "Welcome to Candy Cane Lane" på en stor skylt och sen var alla hus HELT täckta med blinkande lampor och andra roliga grejer. Vi satt i bilen så det blev inte jättebra bilder, men man får iaf en hint av hur mycket julbelysning dom faktiskt hade.
Dom är så trevliga här borta i Rose Hill. När jag var ute och gick med Toby här om dan så mötte jag skolbussen som åkte runt i området och släppte av alla "middle-school" barn. Jag vinkade glatt till buschauffören, och då saktade hon in och räckte ut en kaka genom fönstret! "Merry Christmas" sa hon, och sen berättade hon att hon har sett mig ute med min hund några gånger och tänkte att hon kunde stanna och säga hej. Kakan var jättegod och hon gjorde mig så himla glad!

Juste! Sen har vi faktiskt fått årets första snö här borta! Det varade i ca två timmar.. men ändå! Det är helt sinnessjukt för mig att det fortfarande är hyfsat varmt ute, för det trodde jag inte att det skulle vara!

Annars är väl allt som vanligt, och sms som "!!!!!Come to my room!!!!!" från Jamie är väldigt vanliga nu för tiden. Och sms från mig till henne med liknande budskap är precis lika vanligt. haha jag älskar att ha en syster som man kan prata med om allt mellan himmel och jord.

Här kommer nu iaf en sammanfattning av veckan i bilder.


Julkonsert

Hallå!

Jag tänkte berätta lite om vad som hände under gårdagen! Vi hade ju nämligen vår efterlängtade julkonsert med kören. Vi sjöng en massa fina låtar, bl.a. den svenska "Jul Jul" och jag är nästan helt säker på att min värdpappa spelade in när vi sjöng den, så förhoppningsvis kan jag få upp den på bloggen.
För att sammanfatta så gick det ironiskt nog ganska dåligt för att vara ärlig, för jag är fortfarande förkyld så jag sjöng lite halvt (försökte mest undvika att höras). Sen sjöng jag, Jamie, Hailey och Brittney en kvartet och satan vad det inte gick bra haha. Jag kunde knappt sjunga och Hailey sjöng fel, men det var ändå många som sa att det lät bra efteråt så jaja, vi försökte iaf. Jag tror att det hade låtit tusen gånger bättre om min röst hade gjort som jag ville.
Efter konserten gick vi och bowlade med några från kören, och jag vann faktiskt första gamet! Wehoo
Ett klot fastnade i ena rännan när det var Jakes tur så Paco gick lite spontant ut på banan och löste problemet haha. Därav den konstiga bilden där det ser ut som han gör plankan.. Men kul var det iaf! När jag och Jamie kom hem var vi rätt trötta, men det slutade med att vi tog konstiga bilder till klockan tolv... jag har inte skrattat så mycket på väldigt länge hahah.
Idag har jag jobbat hårt i skolan för vi har "finals" på torsdag och fredag" vilket är ungefär som nationella (men såklart mycket lättare, det är ju ändå Amerika) och jag måste bara kommentera att jag är smart i Kansas!! Min mattelärare frågade mig idag om jag ville byta mattegrupp för att han tyckte jag var för bra för att vara i Algerbra 2. Jag sa såklart nej för jag behöver ju inte göra något under den lektionen, och det är jätte skönt! Hehe lite sneaky sådär man jag är ju ändå här för att ha kul, inte plugga.
Puss och hej!


Dansa dansa

Hej!

Imorse vaknade jag klockan 6.30 på en lördag. För klockan åtta skulle jag och resten av min dansgrupp samlad i en lokal och dansa för en massa människor. Det höll på hela förmiddagen så vi dansade tre gånger med en timmes "rast" emellan varje gång.
Varje gång vi var klara med en dans så hoppade vi in i min kompis skåpbil och körde runt. Vi åkte till Sonic och köpte glass, och så åkte vi till skolan och tittade på en brottnings turnering dom var där idag.
En av killarna som dansade var utklädd till tomten så det var väldigt roligt att se folks reaktion när dom såg att vi hade "tomten" i bakutrymmet i skåpbilen, haha det såg nästan ut som att vi hade kidnappat honom. I skolan var det också en massa barn som ville ta kort med "tomten" haha.

Efter dansen åkte hela familjen och åt lunch på en restaurang och när vi kom hem gick jag ut med hundarna. Klockan fyra ska jag och Jamie vara tillbaka på samma ställe som jag dansade på imorse, men den här gången ska vi sjunga med kören. Det blir intressant att se om min röst håller!
Puss och kram


Lucia

Hej hej!

Idag är det ju lucia, och det hade jag helt glömt bort. Det var ironiskt nog min värdpappa som påminde mig om det. När han kom hem från jobbet hade han ett paket i handen, och han såg väldigt road ut. Så när jag frågade vad det var i paketet sa han att en av hans arbetskompisar känner en svensk familj och att hans vän hade fått en sak av den familjen som han ville ge till mig värdpappa, eftersom att jag är svensk. Lite komplicerat, haha, men iaf.. Och i paketet var det ett mini luciatåg! Jag blev så glad, för lucia är verkligen en av mina favorithögtider, det är ju så himla fint med alla ljus.
Tack så mycket fina värdpappa!

Jag och Jamie åkte och shoppade julklappar efter skolan också, och vi hittade lite fina grejer. På vägen hem höll vi nästan på att krocka med ett rådjur, och det var lite läskigt, men tack vare Jamie's snabba reaktion överlevde alla i situationen.

Ps. Min hals har blivit värre, och idag kunde jag knappt prata (men det stoppar mig inte, jag babblar på ändå). Det är ju bara så himla irriterande att min hals flippad har den här veckan med alla små gig och rep vi har. Idag tog kören en av skolbussarna och körde ner till dagiset för att sjunga lite jullåtar för dagisbarnen, och jag mimade till typ alla låtar.. hehe

Nu ska jag gå och sova (och bli frisk)


Rubriik

Hallå hallå

Jag kom precis hem från en lång promenad runt i området där jag bor. Det är så fint ute nu med all julbelysning, och amerikanare går ju som sagt all in.
Imorgon är det rep inför konserten på söndag och min hals är fortfarande inte bättre! Jäkla förkylning.. Försvinn
Sen ville jag bara ursäkta mig för det flummiga videon jag la upp igår, haha. Extremt dålig kvalité och jag var rätt trött.. Men aja

Nu ska jag försöka sova lite så att jag kanske kan bli frisk!


Videoblogg

 

Hockey!

Igår var familjen på en hockeymatch! Lite ovanligt sådär i Kansas men det var väldigt kul. Min värdpappa hade gratisbiljetter som han fått från sitt jobb så varför inte?
Det var en rätt aggressiv match med hela tre slagsmål plus att dom filmade oss så vi fick synas på jumbotronen,wihoo haha nu kan jag dö lycklig. 
Vi bestämde oss att vi definitivt måste se en till match och ha lite bättre platser, för på dom "bättre" läktarna slängde dom ut kuponger och gratis grejer i publiken hela tiden och vi satt lite för lång upp för att nå dom grejerna. 
 
Idag har det varit en slappardag med lite plugg också. Jag har försök blogga hela dagen men blogg.se appen verkar krångla, lite irriterande. 
 
Hejsvejs! 
 
 
Kim, Jamie och Elice! Tjohooo

<3

Den här fina bilden la Siri upp på facebook precis innan jag åkte iväg för cirka fyra månader sen. Jag saknar mina vänner hemma i sverige lite, dock inte så mycket att jag har hemlängtan eller vill åka hem vilket är bra. Jag saknar dom bara sådär lagom mycket (men jag saknar inte mina föräldrar än haha <3 men hela min familj kommer faktiskt vara i samma land över jul vilket är lite konstigt, mamma och Tomas i Kalifornien och pappa i Hawaii, och så lilla jag i Kansas)
 
Saknar dej biff!

MUSIK

Hej!
 
Denna vecka inklusive nästkomande vecka kommer två riktiga musik-veckor. Igår åkte hela kören till Rose Hill City Hall för att sjunga när dom tände den stora granen. Det var väldigt mysigt och fastän byggnaden är väldigt liten så har den en helt fantastisk akustik så det var väldigt kul att sjuga där inne! Det var mest gammla människor där för att höra oss sjunga, men det är så det brukar vara och dom hade bakat goda kakor som vi fick äta eferåt hehe. Och juste, vi hade ju på oss våra extremt fina christmas sweaters och tomtemössor också (dock väldigt irriterande att ha en mössa på sig när man sjunger för man hör ju ingenting..), riktigt amerikanskt och juligt. Imorgon åker kören och sjunger för gammlingarna på rose hills ålderdomshem också.  
Här borta har vi inte sett en enda snöflinga än och vi har inte haft något regn sen typ oktober, men jag har definitift inte missat snökaoset där hemma i sverige tack vare facebook. Det är lite konstigt men ändå rätt skönt att inte ha en massa snö här borta. Det är väldigt många som frågar mig just nu om jag inte saknar kylan hemma i sverige, men jag måste säga att jag klarar mig ganska bra hittills..
 
Ps. Den här veckan har vår kör börjat lärar sig en vers av stilla natt på vetnamesiska, och vi har konsert på söndag nästa vekca, lycka till med den säger jag barar. Satan vad svårt det är, tänk er lixom att sjunga på kinesiska (för det låter ungefär som det..), ungefär helt omöjligt..
 
Förlåt för stavfel och andra konstiga saker så som skumma meningsbyggnader, men jag är trött och det är alldeles för sent för att tänka och ännu mindre skriva på svenska (plus att detta är en amerikansk dator så om jag t.ex vill skriva ett ö måste jag hålla ner "option" "u" och sen klicka på "o"..)
 
Tack och hej leverpastej

Christmas tree

Jag vet att jag redan har skrivit om att vi pyntade granen, men det var en sån speciellt upplevelse så jag tyckte att den kunde få ett helt eget inlägg.
För det första fick jag äntligen lite julkänslor, och för det andra insåg jag hur personlig och speciell en julgran faktiskt är. Det kanske låter konstigt men varje år när man pyntar julgranen så kommer det upp massa minnen man hade glömt bort under året. Därför var det en så himla fin sak att bara sitta och titta när min värdmamma och Jamie packade upp alla lådor med julpynt. Dom berättade en lite historia om alla saker som hängdes i granen, och det var som att jag fick en tillbakablick i deras liv. För fastän det känns som att jag har känt den här familjen i hela mitt liv så har jag faktiskt bara bott här i fyra månader.
Så att dekorera julgranen blev mer intressant än jag trodde.

Sen får ni en fin bild på mig och Jamie när vi köpte christmas sweaters idag också

- Jamie när hon var liten (så söt jag dör)


Mat och julbelysning

Hej!

Idag var det en riktigt matlagningsdag som gick sådär måste jag säga. Jag tänkte att jag kunde laga lite svensk mat till mina fina amerikanare här hemma, så pannkakor blev det och sen försökte jag baka drömmar också. Problemet är ju att recepten jag hittade på internet är i helt fel mått emot vad jag använder, så för det mesta gissade jag bara ungefär hur mycket jag behövde. Varken drömmarna eller pannkakorna blev som hemma i Sverige. Kakorna var rätt misslyckade för dom blev stenhårda efter att dom svalnat, och pannkakorna var väll okej.. men vi hade ju ingen sylt så helt bra var det inte.
Men kul iaf, speciellt att se Jamies min när jag försökte förklara för henne att pannkakor i Sverige ska vara tunna och stora, till skillnad från amerikanska pannkakor, haha.

Sen har vi äntligen satt upp lite julbelysning också! Jag tycker det är så himla kul och fint med lite ljus mitt i vintern (fastän det fortfarande är typ sensommar här borta) och om jag orkar ska jag försöka ta bilder på några av våra grannars hus också som har läskigt mycket julpynt!


Fin bild

Jag tänkte att jag kunde lägga upp en väldigt fin bild på mig som Micheal tog under sista lektionen idag. Vi gjorde INGENTING i en timme och jag höll på att somna.. Haha
Vår lärare i Nutrition and Wellness (sista lektionen) är rätt chill så ibland säger hon bara "Fri timme! Gör vad ni vill!", och då blir det ofta sova..

Gääääsp


Life update

Hej igen!
Uppdateringen är lite låg just nu, men det är för att jag känner mig mer som hemma, och allt som var spännande i början blir "vanligare" varje dag. Det är rätt skönt för jag är mycket mer bekväm nu, och jag har en vanligt vardag precis som alla andra. Självklart händer det fortfarande saker varje dag som jag förvånas över, men jag känner mig mer som en riktigt amerikanare nu.

Så allt är alltså som vanligt! Vi dansar awkward danser i performance dance class som påminner mig om mean girls, och jag tränar varje dag med mina fina vänner (idag provade vi zumba, och det var kul och konstigt heh).

Puss och hej lingonpastej!


RSS 2.0