älska USA

AAAAH! Jag vet inte ens vad jag ka skriva! Allt är ju så stört bra här borta. Innan jag åkte hit var jag helt säker (och förbered) på en massa problem, och att jag förmodligen skulle behöva byte värdfamilj, eftersom att det är rätt vanligt. Men än så länge är allt bara super och jag kan INTE FATTA att jag har vart här i tre månader snart!
Idag var det ju Halloween i skolan, så vi hade på oss våra ninja turtles kostymer, och jag fick faktiskt rätt många komplimanger. Nu ska vi fixa en pumpa eftersom min värdpappa precis kom hem med en till.. haha
 
Annar då? Vårt fotbollslag förlorade en match igår så nu är säsongen över för Ros Hill. Ikväll ska vi (jag Jamie och Matt) ha ett Harry Potter maraton eftersom att vi inte har någon skola på torsdag eller fredag!! OOOCH jag ska förmodligen skypea med Johanna ikväll!! Så livet leker!
 
Så här fina var vi idag

Hurricane

Hej!

Jag tror att de flesta, även dör hemma i Sverige har hört om stormen "Sandy" som just nu drabbar östkusten i USA. Jag ville bara säga att det alltså inte drabbar kansas över huvud taget just nu, och den kommer förmodligen inte göra det heller. Men jag vet att några AFS studenter som bor i New York och andra platser i närheten kanske är/kommer bli drabbade, så jag hoppas allt går bra för er. Två av AFS kontor har fått stänga ner pga evakuering, men det finns fortfarande två kvar så det är ingen fara.

Aja, jag ville bara säga hej! Jag mår bra och vädret här borta är som vanligt. Jag har inte blåst bort till Oz.

Bilden är gammal, jag tror jag tog den precis när jag kom hit


Costumes!

Heej!

Jamie, jag, Lauren och Hailey har precis hittat våra awesome haloween costumes! Vi ska vara teenage mutant ninja turtles!! Ermahgerd i'm so excited. Vi åkte runt till typ 100 olika kostymbutiker och letade men hittade ingenting relaterat till ninja turtles.. Sen när jag och Jamie åkte till Walmart efter middagen för att köpa godis så hittade vi såklart en hel hylla med massa ninja turtles grejer!

På onsdag kommer vi vara utklädda i skolan! Ha det bäst!


This is Halloween

Howdy!
Efter frisören igår åkte jag och Jamie till down town Wichita och mötte fotografen. Hon var super duktig och hon gick i Kim's (min äldsta värdsyster) klass i high School. Jamie hade 6 olika outfits som hon bytte emellan, och ca kl. 5 var vi klara!

På vägen hem köpte vi en pumpa! Vi bestämde oss för att göra en ninja turtle pumpa, så vi skar ut en ninja turtle och sen målade vi hela pumpar grön, haha. Bästa pumpan ever. Sen tittade vi (jag, Matt och Jamie) på "Nightmare before christmas" och den var ju rätt bra! Haha

See ya!


Väntar

He hej!

Jag sitter just nu och väntar på att Jamie ska bli klar hos frisören! Hon gav dom en bild på Taylor Swifts lockigs hår som "guide" för hur hon ville ha ditt eget hår, så det kommer säker bli super bra!
För övrigt skypeade jag med Siri igår, och så mailade jag lite med Lotta. Dom har ju höstlov där hemma just nu, men jag är faktiskt inte speciellt avundsjuk! Jag lever ju verkligen the american dream här borta så jag kan inte klaga!
I fredags hade vi världens mest chill dag i skolan, för nästan alla lärare var på en konferens och väldigt många elever var borta också. Jag såg på film på 4 av mina 7 lektioner och sov på resten. Här borta är det ingen som bryr sig hur man ser ut i skolan (så sköööönt!) så jag rullade bara ur sängen på morgonen och gick till skolan med mjukisbyxor och pyjamas-tröjan, precis som alla andra.


Hallå

Förlåt för mitt arga inlägg igår, jag överreagerade en aning och var tvungen att skriva av mig, men nu är allt bra igen! Min super bästa kontaktperson "Robin" ringde mig och vi pratade ett tag. Hon sa att jag tog det väldigt bra och att hon ofta ser utbytesstudenter som flippar ur totalt för sånna här saker, och att hon uppskattar att jag pratade med henne.
Jag tänker dock inte låta denna lilla händelse förstöra min helg! Imorgon åker jag och Jamie iväg för att ta hennes senior pictures, och på kvällen åker vi antagligen hem till Hailey för halloweeeen party!
Annars är allt som vanligt toppen och nu ska jag gå ut med mina fina hundar i det höstiga vädret! Puss på er alla

Ps. Jamie tycker, precis som jag, om att rulla och för några dagar sedan tog jag dom här fina bilderna när hon rullade ut från mitt rum


AFS

Hej!
Jag har nu faktiskt upplevt min första dåliga händelse med AFS. Innan dett atyckte jag att allt var en dans på rosor och att AFS var en helt felfri organisation. MEN, nu är det så att imorgon åker hela cross country laget till det absoult största och viktigaste meetet under hela säsongen, nämligen "state". Eftersom att meetet är tidigt lördag morgon måste vi åka fredag kväll för att sedan sova över på ett hotell och åka till meetet på morgonen efter. Och jag får inte följa med pga AFS! En av deras regler är att om man åker iväg med skolan utan föräldrar måste man ha minst en kvinnlig och en manlig "ledare" om eleverna är både tjejer och killar. Men nu är det ju bara min coach som är ledare, och därför saknas den kvinnliga ledaren. Detta gör att jag inte får följa med imorgon. Super tråkigt eftersom att det är en stor del av cross country säsongen. 
AFS är rätt överbeskyddande och det kan vara bra ibland och dåligt ibland. Just nu försöker jag övertala min kontaktperson via sms att inget kommer hända om jag följer med. 
 
Annars da? Joo vi vann precis ett homegame med 42 - 0 till oss woop woop!
 
 

Så gör man i Amerika

Hehe japp, självklart tittar man på biggest looser i Amerika när man ska lära sig om "nutrition and wellness". Ibland måste man ju bara älska amerikanares sätt att tänka.


Late night running

Jag älskar verkligen att jogga på kvällen. Lite lugn musik i öronen och en kort långsam liten tur runt kvarteret. Min hjärna får rensa tankarna lite, och när jag kommer hem igen känns allt mycket bättre än innan.

Lite är bättre än inget och än så länge mår jag bra av den här lilla korta rundan varje kväll.
Och sen är det ju så himla vackert här i Kansas på kvällen


Skola och vardag

Hej! 
 
Igår åkta jag och Jamie lite spontant till fotbollsplanen. Det var helt kolsvart ute, men fortfarande varmt. Vi spelade volleyboll, fotboll och skuttade runt som två galningar. Jag fick också en konstig idee att jag ville rulla hela vägen från ena änden av planen till den andra änden, så det gjorde jag, haha. Synd att Jamie inte filmade eller nåt för det såg säkert helt stört ut... (ps. Det var freakin längre än jag trodde!)
 
Just nu händer det inte så mycket ovanligt här borta. Jag går i skolan, gör läxor och springer, precis som hemma i Sverige. Jag har alltså äntligen helt kommit in i rutinerna och jag är inte trött hela tiden, vilket jag ofta var precis när jag kom hit.
En helt vanlig dag ser ut ungefär såhär:
6:00 - Går upp, tar en dusch, klär på mig
7.00 - Går ner till köket och äter frukost som ofta består av cheerios och mjölk och ett glas juice
7.20 - Hoppar in i bilen och åker till skolan
7.50 - Skolan börjar med Career and life planning där vi pratar mycket om college och scholarships
9.00 - Performance dance där vi just nu repar inför pjäsen "Little women" som är i november där vi ska dansa
9.55 - English där jag hatar min engelska lärare, hon pratar så snabbt att om du missar två minuter så är du lost resten av lektionen
10.50 - Rockertairs! Absolut bästa lektionerna med dom bästa människorna
11.50 - Luuuuunnnnch! Jag tar alltid med min egen lunch, oftast tonfisksallad
12.25 - Argebra 2, den absolut lättaste klassen eftersom jag redan har gjort allt vi gör
13.20 - American History där vi just nu pratar om The Old West, alltså cowboys och indianer, tjolahopp
14.15 - Nutrition and Wellness, där vi tittar på biggest looser(!!), lagar hälsosam mat och tränar
15.05 - SKOLAN SLUT
När jag och Jamie kommer hem går vi ut med hundarna en sväng, och när vi kommer tillbaka gör jag läxor om jag har några. Annars gör jag nåt annat för att fördriva tiden fram till middagen som brukar vara klar någon gång mellan 5 och 6. 
Efter middagen chillar jag en stund i soffan för att smälta maten, och när det börjar bli lite mörkare (alltså svalare) ute så drar jag ut på en joggingrunda. Sen när jag kommer tillbaka tar jag ofta ett varmt bad (OMG vad jag kommer sakna mitt badkar när jag åker hem till sverige igen....) och efter det är det läsa bok och sen soooooooovvvvaaaa. 
 
Jag vet inte hur intresserade ni är av min vardag, men det här är iaf hur en helt vanlig vardag oftast ser ut om det inte händer nått annat. Och nu vet ni också ungefär vad jag gör om jag inte bloggar ;)
 
Här kommer en fin bild på Jamie från igår
 
 

Worlds of fun

Hej!

Jag har precis vaknat och gått upp ur sängen. Vi kom hem vääääldigt sent efter igår så jag är ganska trött idag.
Igår morse kl. 10 hoppade hela familjen in i vår hyrda bil med feta lyx-säten och åkte iväg mot worlds of fun. Det tog ca tre timmar att åka till Kansas City där parken ligger, och medan alla andra såg på film i bilen kunde jag inte sluta stirra ut genom fönstret. Det här var ju min första "resa" i Kansas så jag hade inte riktigt sätt hur naturen faktiskt är här innan. När vi åkte ut ur Rose Hill - området såg jag inte ett enda träd förrän vi var framme i Kansas City, helt seriöst. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva hur det såg ut, för det gör sig inte alls bra på bild, men man skulle kunna säga att vi åkte på en väg mitt ute i en öken, men istället för sand så var det gräs. Man kunde ibland få se en buske här oh där, men annars var det gräs så långt ögat kunde nå (vilket var ganska långt eftersom att Kansas är så platt).
Efter ett tag var vi iaf framme och super taggade på att bara ha kul!!
Jag kan sammanfatta dagen i de absolut roligaste och härligaste berg-och-dalbanorna jag någonsin har åkt, stööört mycket människor, halloween dekorationer, skratt, så många rökmaskiner att man inte kunde se handen framför sig, blinkande lampor, läskiga zombie's som gick runt överallt och skrämde folk och den där magiska cirkus-känslan av att inget är på riktigt.

Vi tittade på Avatar och sov i bilen på väg hem. Och klockan var typ 3 (mitt i natten) när jag äntligen kunde lägga mig ner i min säng.

Det var dagen igår! Tjolahopp!

(Jamie och jag längst fram på berg-och-dalbanan!)


Helgen

Hej hej!
 
Herre vad det blåser ute idag! Det känns nästan som att vinden här motsvarar regnet i Sverige. Om man t.ex har planerat att göra någonting utomhus så är det vanligare att man säger "nej, det går inte för det är för blåsigt ute" än "nej, det går inte för det regnar". 
När Jamie och jag satt i bilen påväg hem var det så blåsigt att hon faktiskt var tvungen att svänga mot vinden för att inte köra av vägen. 
Just nu sitter jag och tittar på serien "New girl" på min dator. Jag vet inte vad det är men jag har bara fastnat för den serien, och den är så hysteriskt rolig.
 
Den här helgen är det en tre-dagars-helg, vilket betyder ingen skola imorgon woop. På lördag morgon åker hela familjen till "World of fun" som är en amusement park i Kansas City. Det kommer bli så himla kul!! Förhoppningsvis hinner vinden lungna ner sig lite tills dess också. 
 
Ps. Ville bara berätta också att Jamie precis fick sitt "acceptans letter" från colleget hon sökte till! Hon kommer gå på KU (The university of Kansas), congratulations Jamie!!
 

Run run run

Hej
 
Idag bestämde jag mig lite spontant att springa hem från skolan. Så efter sista lektionen tog Jamie min ryggsäck i sin bil, och sen sprang jag hela vägen hem. Det var inte alldeles för långt, ungefär 6,4km (4 miles) och jag tror jag ska försöka göra det minst en gång i veckan, och sedan bara springa runt kvarteret de andra dagarna. 
Jag hittade lite bilder på min kompis kamera också som jag tror är från det senaste meetet. 
 
 
 
 

Sommar i oktober

Igår som sommaren tilbaka till Kansas. Just nu är det ca 30 grader och sol. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Haloween

Nu har vi äntligen satt upp lite halloween dekorering här borta! Wehoo


Lazy Sunday

Idag har det vart en riktig slappar-dag. Jag har läst min bok, tittar på tv och chillat ute i solen hela dagen. Sen åkte jag och Jamie tillbaka till karnevalen också och åkte den där grejen där man sitter i en bur och snurrar runt.
Det är det jag har gjort idag!

Och en söt bild på mina fina hundar


Karneval

Hej hej hej!
Ikväll åkte vi till karnevalen som var en bit från vårt hus! Det fanns en massa karuseller/ bergochdalbanor och vi åkte nästan allt! En sak såg ut som ett mini-parisehjul men man satt två och två i en liten bur som snurrade runt (så man ibland var uppochner) samtidigt som själva hjulet åkte runt. Den var så jäkla läskig och rolig på samma gång!! Jag tror vi ska åka tillbaka imorgon kväll och åka den igen haha
Efter detta gick vi till sonic och drack milkshake för att sedan vandra runt Rose Hill och prata kulturkrockar mellan Amerika och Sverige.
Imorgon tror jag att det kanske blir lite Skype med föräldrarna om dom har tid!
Hejsvejs!

Bilderna är från när vi satte den lilla "buren" som snurrade runt runt, hahaha jag orkar inte vilka miner!


REGN

Okej, om ni tycker att det regnar mycket i Sverige så har ni FEL! Jag har precis upplevt ett riktigt Kansas-oskväder och det är helt sjukt vad det regnar. 
 
Kl. 6.00 vaknade jag imorse. Hela cross country laget skulle åka och hjälpa till på ett event som kallas "Run for the roses". Vem som hellst i Rose Hill kan vara med att springa, och racet är en mile. Vi skulle alltså vara där och hjälpa till, t.ex dela ut medaljer, sälja t-shirts och lite andra grejer (cross country laget är dom enda som inte får springa eftersom att det är lite orättvist mot alla andra). Racet skulle starta kl. 7.30 men vi var där 6.45 för att fixa lite grejer i förväg. Meeen när klockan äntligen var 7.30 så blev hela grejen inställd för det regnade för mycket och dom ville inte att folk skulle springa när det blixtrade. Så det var bara att åka hem igen, men först var vi tvungna att ta oss till bilen och det var inte den lättaste saken i världen pga regnet. Bilen stod nämligen en bit bort, så först tänkte vi vänta tills regnet avtog lite, men när vi insåg att det inte skulle hända så bara sprang vi så fort vi kunde. Jag har seriöst ALDRIG varit med om något värre! Man kunde knappt se en meter framför sig för att det var så mycket regn!! Så när vi äntligen satt i bilen kunde vi inte göra annat än skratta. Nu ligger jag iaf i min sköna säng igen, och ska försöka somna om. 
 
Det här var precis när det började regna, jag ville inte ta ut min telefon när det regnade som värst för då hade den lätt gått sönder
 
 

Pink-out

Hej hej!
Idag var det pink-out på fotbollsmatchen! Väldigt kul! Allt var rosa

Nu ska jag gå och sova! Hejdåå!


Sista meetet

Jag kom precis hem från mitt sista meet. Jag kom på andra plats vilket var väldigt kul (fick en till medalj jue) men det vara bara 15 tjejer i min "grupp" (eller vad man ska kalla det) som sprang, så jag är nästan mer stolt över tolfteplatsen jag fick när det var 48 tjejer som sprang.
Nu är allstå cross country säsongen över för min del (som som springer varsity har två meet kvar) och jag är rätt kluven. Jag vill verkligen fortsätta springa men det är så himla svårt att hitta motivationen när man är helt själv. Jag tror definitivt att jag kommer fortsätta på egen hand, men förmodligen inte lika stenhårt som det har vart under träningarna.
Här får ni lite tankar jag skev ner på bussen påväg hem från racet:

"Jag önskar att jag kunde ta den här känslan jag har nu och spara den i en burk som jag kan öppna varje gång jag behöver lite självförtroende. I början av den här säsongen var cross country bara ett sätt för mig att hålla mig i form under det här året, men saker har förändrats och nu betyder det mycket mer än det. Jag har alltid trott att jag var en rätt självsäker person, men under de senaste två månaderna har jag verkligen hittat mig själv på ett sätt jag inte gjort förut. Att springa långdistanslöpning är osm att lära känna sig själv, hur ens kropp fungerar och hur hjärnan tänker. Man lär sig allt eftersom vad man ska göra för att må bra och hur man bäst förbättrar sig själv, och det är en härlig känsla. Det speciella med cross country är ju att det är en lagsport samtidigt som det är individuellt, vilket gör att man får ett otroligt förtroende för dom andra i laget. Man kämpar för sig själv, men man kan alltid falla tillbaka på laget om man behöver, som ett skyddsnät."

Såhär kände jag alltså precis efter racet, och jag hoppas att lite av den där känslan alltid kommer finnas kvar.


Hallå hallå

Hej! Jag ville bara titta förbi och ge ett livstecken. Inget speciellt har hänt idag, förutom att jag ramlade under cross country träningen och skrapade upp ena knät, dock inget allvarligt. Imorgon är det mitt sista meet och jag är super taggad!
Nu ska det pluggas här borta för jag har ett quiz imorgon i american history!

Här är en random bild på mig efter cross country igår


Konserten!

Här är några bilder från konserten vi hade i söndags! Kul kul

Nu ska jag försöka hitta en bra julsång som vi kan sjunga på vår julkonsert, för min musiklärare ville sjunga en svensk sång :)
Någon som har några idéer?


Måndag

Hej!
Idag har det vart en hyfsat bra dag faktiskt, faständ det är en måndag. Jag, Matt och Jamie stannade uppe jätte länge igår och bara pratade om allt mellan himmel och jord (Matt lärde oss lite japanska), så jag var ganska trött idag.
Under cross country träningen sa Barger någonting som gjorde mig dag tiotusen gånger bättre. Tydligen är jag den snabbaste utbytesstudenten han någonsin har haft med i teamet! Aah va glad jag blir! Jag har kämpat så jäkla mycket, och att få ett sånt resultat är helt underbart. För några år sen hade dom en utbytesstudent som sprang 4km på 19,30min och förra veckan slog jag det rekordet med min tid på 19,11min. Det betyder alltså att jag sprang 4,7min/km! Jag ser fram emot mitt sista meet som är på torsdag, men jag är såklart lite ledsen att cross country säsongen snart är över.
Efter den bra nyheten var det dags att spinga, och den här träningen blev inte riktigt som vanligt. Vi skulle springa till ett speciellt ställe som ligger ca 3miles från skolan, och där skulle vi  sedan göra lite "sprint" övningar. Eftersom mitt knä inte är helt okej ännu så skulle jag bara springa dit och sen direkt tillbaka till skolan (alltså hoppa över övningarna). Det enda problemet var att jag ju sprang ensam tillbaka, och jag hittar inte riktigt överallt än. Såå det slutade med att jag gjorde en "Annika Nobinder" (haha förlåt mamma) vilket betyder att man springer ut på en joggingrunda, tappar bort sig totalt, desperat försöker hitta vägen tillbaka, får lite lätt panik och börjar springa åt nåt random håll i hopp om att man plötsligt ska hitta rätt väg. Sen när man äntligen hittar tillbaka till vägen man var på från början så blir man överlycklig och börjar skutta runt som en liten femåring. 
Det var alltså exakt detta som hände mig idag, meen jag fick iaf se lite mer av Rose Hill! 
 
Nu ska jag träffa min liaison, Robin, och prata lite! Ses snaart
 
 
Typ såhär såg jag ut idag när jag insåg att jag inte hade någon som hellst aning om vart jag var. 

The Zoo

Hej! Här är några bilder från Zoo't igår! Det var väldigt kallt (Kansas väder tjolahopp) och ruggigt, så jag kännde inte riktigt för att ta ut händerna ur fickorna och fota, hehe.
Dom har många roliga djur här som vi inte har hemma i sverige, så det var kul att se! Och så fick vi gratis glass eftersom att det var så kallt!
 
I regnskogen, där stannade vi rätt länge efterom att det var så varmt där inne, haha
 
 
Rida heesten
 
Trötta familjen... med ett lejon i bakgrunden
 
 
Idag blir det konsert också!! TAGGAD

Tips

Jag har nu kommit hem från fotograferingen, och när jag gick in på blogg.se såg jag att jag hade fått en fin kommentar på ett av mina inlägg! Tack så mycket, alla ni som kommenterar och skriver bra saker om min blogg! Det gör mig så himla motiverad att fortsätta, och jag är så glad att fler personer kan ta glädje av mitt år!
Sen måste jag bara säg att satan vad jag är lyckligt lottad!! Jag har nämligen spenderat lite tid på att läsa andra utbytesstudenters bloggar, och nu har jag insett hur bra jag faktiskt har det. Ingen hemlängtan, många nya vänner  och den bästa världfamiljen någonsin! Jag tror att mycket av det beror på att jag pratar ganska bra engelska, så jag har inga som hellst problem att uttrycka mig. 
 
Här kommer ett tips till dig som är, eller någon gång kommer vara, en utbytesstudent. På ett av alla mina möten med AFS i Sverige sa dom att man ska försöka undervika att bli allt för bra kompis med dom andra utbytesstudenterna. För det resulterar ofta i att man bara umgås med dom, och inte lär känna några riktiga "amerikaner" (och det är ju det som är poängen med att vara en utbytesstudent!). Tänk er t.ex när ni kommer hem till sverige igen, och så vill ni åka tillbaka till stället där ni spenderade ett år av ert liv, men så går inte det eftersom att ingen av dina vänner bor där längre för att dom också var utbytesstudenter! 
Jag tyckte att dethär lät helt rätt så jag har verkligen ansträngt mig för att inte bara umgås med dom andra utbytesstudenterna, och jag har lyckats! Jag har EN riktigt bra kompis som också är en utbytesstudent, men thats it! Jag tror att det här också är en stor del av varför jag har det så bra! För jag vill att dethär ska vara mitt år, jag vill bli en del av skolan och jag vill INTE vara "just another exchange student" som åker hem utan att någon ens märker det. 
Jag kanske överdriver lite, men jag vet att det här är viktigt, så kom ihåg det! Och glömm inte att våga!!
 

och så får ni en rolig bild till ett seriöst inlägg (min världpappa gör världens bästa mackor)
 

Transformation

Heej, nu ska jag äka iväg och ta senior pictures me cross country laget!
När jag vaknade imorse såg jag ut såhär:
trött tjej som somnade med kläderna på efter matchen igår..
 
Men nu ser jag iaf lite bättre ut, hehe, och jag är redo för fotografering!

Rockets!

Vi vann!! Woop woop
Det var nog en av de kallaste matcherna någonsin (jag frös ihjäl) men det var det värt!

Denna helg är det som vanlig fullspäckat schema. Imorgon ska jag ta senior pictures med alla andra seniors som är med i cross country laget, det är kl.10. Efter det ska hela familjen åka till ett zoo som inte ligger speciellt långt bort, och på kvällen blir vi bjudna på middag av min fina värdfarfar!
På söndagen blir det första konserten med kören kl.2 och efter det ska vi också äta middag tillsammans på Olive garden. Jag måste också köpa en ful balklänning! (Jag orkar inte förklara varför, det gör jag när jag har köpt den)
Och så ska jag hinna med lite läxor också! Tjolahopp


Lite av allt

Hej hej och hallå! 
Jag kom precis hem från practice, och det var så jobbigt, vi gjorde "abbs" och sen cyklade jag 12 miles... suck, så himla trött.
Nu ska jag gå och göra mig i ordning för fotbollsmatchen ikväll!!
 
Ps. jag såg precis att jag har sjukt många nagellack.. haha jag hade nämligen inte ett enda med mig hit, så jag har köpt alla här!!
 
 
 
 

12th place!!

Aaaaahh, jag är så glad! Jag kom precis hem från det bästa meetet någonsin, och jag är så himla stolt över vårt team! Och inte för att skryta, men jag måste säga att jag överraskade mig själv med en riktigt bra placering med tanke på att jag inte har sprungit någonting på några veckor! Jag slutade på 12:e plats (av 48) och fick en medalj! Min favoritdel av själva racet är slutet, för jag har en rätt bra sprint, så jag passerar alltid en eller två tjejer, och det känns så j*vla bra! Jag fick många komplimanger av både Barger och andra i teamet.
Det här blev ett rätt skrytigt inlägg måste jag säga, haha, men ibland behövs det också!
Jag ska försöka få upp några bilder på mig när jag springer, men så länge får ni en bild på mig och dom andra JV tjejerna!


Politik

Hej, jag sitter och tittar på debatterna mellan Obama och Romney med mina värdföräldrar såhär innan skolan. Om jag inte redan har berättat det så är dom republikaner och dom hatar Obama. Eftersom att jag inte är speciellt intresserad av politik så var det inget som störde mig i början, men ibland kan det vara så himla svårt att inte bli lite irriterad. Det som stör mig lite är att när vi tittar på debatterna så sitter dom hela tiden och kommenterar när Obama pratar t.ex "he is just rambling!" "Look, he doesn't even know what to say!" "That is ridiculous.." "does he realize how stupid he sounds?!"
Jag har inga problem med att dom är republikaner (jag bor ju ändå i Kansas) men det stör mig lite när dom kommenterar på Obama själv, och inte hans politik! Dom är republikaner för att det var det dom lärde sig när dom växte upp, och det förstår jag. Men när vi tittar på dom här debatterna så känns det som att dom struntar helt i politiken, bara Mitt Romney vinner...


Air Show

Här kommer lite bilder från "Air Show"-en vi såg i söndags. 
 
 
 
 
Man fick faktiskt gå in i vissa flyplan och se hur allt fungerar, riktigt coolt.
 
 
Okej, jag vet inte om ni kan se det, men det står iaf en rödklädd människa på flygplanets vingar!! En så kallad wing walker. 
 
fallskärmshoppare
 
äkta flygplan från andra världskriget 
 
En flygande haj
 
 
Thunder birds!! (så stört häftiga flygplan)
 
Prepare for take off
 
hej hej
 
 
 
 
 
 
 
Super häftig upplevelse och nu vill jag bli en pilot..

So true!!

Hej hej! Ledsen att det har vart gått ett tag sen senaste inlågget! Den här helgen var fullspäckad med saker att göra så jag hade helt enkelt inte tid. Men jag kan ju börja med att berätta om lördagen. Som ni redan vet var jag på fotbollsmatch på fredag kväll, och kl. 6.00 dagen efter var det bara att skutta upp ur sängen för ytteligare ett cross country meet! Kl. 6.45 gick bussen från skolan mot Winfield där meetet skulle hållas. En sak ni bör veta om vädret här i Kansas är att det kan gå från 5 till 25 grader på två sekunder.. 
När vi lämnade skolan hade jag på mig alla tröjor och strupmor jag kunder hitta i min väska, för bussen har varken värme eller AC, och det var riktigt kallt ute. Alla frös extremt mycket under första delen av meetet, men runt kl. 12 började värmen att komma fram! Solen sken och det blev varmare och varmare för varje sekund. Jag tror att temperaturen slutade stiga vid ungefär 38 grader, och på vägen tillbaka svettades jag som en gris. Vi stannade på vägen hem för att äta lunch på subway (jag har en liten rolig historia om det här med subway. Om man skulle fråga någon i sverige om subway är ett "fast food" ställe med rätt onyttig mat så tror jag att de flesta skulle säga ja. Här om dagen när vi höll på med ett arbete i Nutrition and wellness . Först skulle vi klippa ut anonser från tidningar som representerade någonting nyttigt eller hälsosamt. Sen skulle vi klippa ut onyttiga saker och anonser. Min kompis klippte ut en subway-raklam och jag la den automatiskt i "ohälsosamt" högen, varpå hon flyttar den till den andra högen och tittar på mig som om jag var en utomjording. Jag frågade då lite försiktigt om hon verkligen la den i rätt hög, och alla vid mitt bor svarade ja i kör. Haha vi har lite olika syn på vad som är hälsosamt och inte.)
Pä kvällen åkte jag, Lilly och Jamie till the drive in igen, och den här gången såg vi House at the end of the street och Lawless. Hyfsat bra filmer båda två. Jag har ett problem för jag kan inte sitte utomhus och titta på film utan att somna, så jag vaknade flera gånger av att Jamie och Lilly skrattade åt mig för att jag hade somnat igen, haha.
 
På söndagen åkte vi och såg på en airplane show! Kansas är känt för sin flyplans-industri och nästan alla flygplan som användes av USA i t.ex andra världs kriget var producerade i Kansas. Precis som min värdpappa jobbar många människor här i Kansas med flygplan på ett eller annat sätt. 
Det var en riktigt cool show, med mängder av häftiga och konstiga grejer. Flera olika flygplan visades upp precis över våra huvuden, och många gånger fick man hålla för öronen för att dom var så nära marken. Det är omöjligt att berätta om allt vi såg, men jag ska försöka att sammanfatta allt. 
Vi fick se riktiga flygplan från andra världskriget, vi fick gå in i några flygplan och se hur dom fungerar, vi fick se riktigt proffsiga fallskärmshoppare hoppa (en av hopparna skrämde livet ur alla i publiken när han fällde ut sin fallskärm och sedan knäppte loss sig från den och fortsatte falla, men han fällde såklart ut nöd-fallskärmen efter ett tag, och det var med mening), vi fick se en "wing-walker" som faktiskt stod uppe på ett flygplan medan det var i luften, han stog till och med på huvudet (!!!) och till sist fick vi se en väldigt känd flygplans-grupp som kallas "thunder birds". Det är 6 stycken väldigt proffsiga piloter som utför tricks tillsammans och "skriver" saker i luften med sina flygplan. Allt det här var bara en tiodel av vad vi såg. 
Jag spenderade resten av den dagen till läxor och andra skolgrejer som behövde göras. 
 
Idag var det en vanlig dag, förutom att jag faktist sprang under cross country träningen. Jag är så trött på mitt knä, och eftersom att doktor sa att jag faktiskt kan springa så bestämde jag mig för att spinga fast det gör ont. Vi sprang ungefär 4 miles och sen gjorde vi 9 sprints runt ett ganska stort område.
 
Hä kommer lite roliga bilder jag hittade, dom är från facebook, dom beskriver hur en utbytesstudents liv ser ut, och dom passar in rätt bra på hur det var den första veckan här i USA, haha. (Bilder från meetet och från flygplans showen komer i ett separat inlägg.)
 
 
 
 
 
 
 
 
Nuuuuuu sak jag sooooova för jag är trött och jag orkar inte vara vaken längre, vi hörs snart hejdå! Jag ska försöka få upp bilderna här imorgon.

RSS 2.0