Jaaaaaaaa

Man måste ju bara älska fjompiga amerikanare ibland! Det är så "mycket" snö ute just nu så dom tycker det är farligt för alla elever at köra till skolan imorgon vilket betyder LEDIGT FRÅN SKOLAN! (ppfff... dom skulle åka till sverige i mitten av januari och se hur många som får ledigt för att det snöar..) 
Det är helt galet här borta när det snöar några centimeter, hela wichita området har nästan "stängts ner" under dom senaste dagarna pga snö. Ingen åker någonstans och alla sitter inomhus och väntar på att det ska gå över. T.o.m. walmart och många andra stora butiker får slut på matvaror eftersom att lastbilarna som vanligen levererar maten till butikerna inte åker någonstans, dagar som denna. 
 
Igår trotsade vi iaf vädret och åkte till applebee's och åt middag med Karens föräldrar, det var väldigt trevligt och maten var super. Efter det körde jag och Jamie till skridskohallen och åkte skridskor med några av mina AFS-foreigners. Trevligt trevligt! Idag har jag tittat på The walking dead precis heeela dagen (hej soffpotatis) men är man amerikan så är man!

Hooked

Jamie och min värdpappa har länge följt serien the walking dead, men jag har aldrig riktigt vart intresserad för zombies är inte min grej. Men igår kväll började jag kolla på serien från början, med säsong ett, och nu kan jag inte sluta! Jag gillar fortfarande inte zombies men av någon anledning tycker jag om serien iaf!

Dom senaste två dagarna har jag bara slappat och lekt i snön! Sen fick jag ett väldigt gulligt röstmeddelande idag som gjorde mig glad :)


Snö

Snö är otroligt mycket roligare när man har en stor trädgård, hundar och syskon!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu sitter jag inne och äter godis som kom i brevlådan från mamma idag, medan Jamie jobbar! 
 
Puss och kram

Jaha

Snöstorm blev det idag


Baby pictures

Hej!

Jag har på senaste tiden, med hjälp av min svenska mamma, försökt hitta en års "baby pic" på mig som ska användas på vår sista konsert med kören. Dom kommer visa en slide show med alla senior som är med i kören. Först visas en baby bild på personen och så får alla gissa vem det är, och sen visas personens senior bild! Kul och väldigt sorgligt att det går så fort.

Men jag har iaf försökt hitta en bra bild men kan verkligen inte bestämma mig vilken jag vill använda!

Den här veckan är bara tre dagar för vi har ledigt på både torsdag och fredag. På torsdag åker jag, Kim, Jamie och Hailey och kollar på prom dresses! Vi går se om jag hittar någonting! Kommer nog dock inte att köpa en klänning just nu, bara titta runt lite. Senate på kvällen ska jag jobba concession stands från 5.30 till 7 med cross country laget och efter det blir det vår sista hemmamatch i basket!

Nu ska jag betala telefonräkningen, woop va kul..


Kreativ söndag

Hej hej!
 
Den här dagen har kännts väldigt seg, men när jag nu tittar tillbaka på den så inser jag att det faktiskt var en rätt kreativ dag. Jag började morgonen med en promenad runt kvarteret med mina fina hundra, och gud vad Kansas kan vara underbart ibland! Det var typ 18 grader och sol hela dagen, och jag gick runt med shorts och en t-shirt (måste också tillägga att det snöade i torsdags, så då kanske ni förstår hur extremt vädret är). Efter promenaden passade jag på att ta lite fina bilder i det härliga vädret, och jag blev faktiskt rätt nöjd med några av dom. Jag gick runt i det värmen med kameran i handen, hörlurarna runt halsen och musik på högsta volym. Det är under dom stunderna som jag bara älskar livet. Det är så härligt att bara strosa runt i vår stora trädgård och ta bilder på allt och inget samtidigt som jag rensar ut mina tankar! 
När jag kom in var det dags att göra läxan jag har tills imorgon, nämligen att baka muffins! Ja, sånna läxor har vi här borta i USA. Blåbärsmuffins blev det, och dom smakade väldigt bra måste jag säga!
Sen åkte jag och Jamie till Hailey's hus och jag gav bla. pengar till hennes mamma för flygbiljetten till Vegas (jag är så taggad på att åka så jag vet inte vart jag ska ta vägen). Efter det blev det middag på Happy House och sen for vi hemmåt. 
Under den kommande veckan har vi bara tre skoldagar så på antingen torsdag eller fredag blir det nog "prom dress" shopping med Jamie och Hailey! Sen måste jag köpa en ny bikini också!! Det är helt obeskrivligt vad bra livet är precis just nu! 
 
 
 
 

Day 5 + homecoming!

Heej! Igår var det ju den sista dagen av spirit week och också homecoming! Temat för dagen var red vs. white och nästa alla hade på sig skolans t-shirt som säger "we are Rose Hill and this is our house". Direkt efter skolan hade vi en pep assembly då hela skolan samlas i gympasalen och våra cheerleaders har ett litet uppträdande för att taggad inför matchen. Dom kör också en väldigt rolig lek med alla homecoming candidates som är väldigt kul att se haha.
Sen åkte vi hem och gjorde oss i ordning för basketmatchen som skulle börja klockan sju. Vi plockade upp Brittney och var extremt flummiga i bilen på vägen till skolan, hehe. När vi kom fram var det dags för "oh say can you see, by the dawn's early light" alltså att sjunga nationalsången med rocketairs precis innan matchen som vi alltid gör. När det var klart återstod bara självaste matchen och sen homecoming dansen. Matchen var extremt tajt hela vägen in i sista minuten! Men det slutade med att vi förlorade med bara två poäng. Såå irriterande man ajaa.
Dansen var tusen gånger bättre än homecoming dansen i höstas, och hela kvällen var bara awesome på alla sätt.
När man kommer in till dansen får man en biljett med ett nummer på och sen delar dom ut fyra priser till fyra slumpade nummer, och Jamie vann en av priserna!! Wehoo två $20 presentkort på Louis café!
Vi stannade till allt var över vilket var ca klockan 12 och sen åkte jag, Jamie och Brittney hem. Vi sjöng väldigt fint i bilen och jag filmade, så jag kanske lägger upp den videon senare!

Idag jobbar Jamie hela dagen så vi får se vad jag hittar på! Puss och kram


Day 4

Här har ni dagen i bilder! Temat var "dress as your hallway" och igår kväll åkte vi in till skolan för att hjälpa till med att dekorera senior korridoren. Vi hängde upp lampor överallt och dekorerade med en massa andra saker! Vi har fyra "main" korridorer i skolan, så varje klass har en korridor. Varje klass fick en årstid och sen skulle vi dekorera och klä oss efter den årstiden. Senior var vinter, juniors var höst, sophomores var sommar och freshmen var vår.
Kul kuul! Här är en liten sammanfattning av dagen i bilder! (Och en bild på Jamie från igår kväll när vi dekorerade)


Day 3

Dag tre var det här! Suits vs. sweats var temat idag. Jag skulle lätt haft på mig mjukisbyxor men man fick dubbla poäng idag om man klädde upp sig idag. Jag vet inte om jag har förklarat det förut, men det är iaf en tävling som pågår under hela året mellan de fyra klasserna och dom som vinner får åka till worlds of fun!


Day 2

Neeeeeeeeeerds! Temat idag var brain vs. brawn!






Day 1

Såhär såg jag ut den första dagen av "spirit week" när temat var KU vs. K-state (alltså Kansas två stösta college basketlag). Jag hade på mig en KU tröja!
 
 
 
 
Ps. Jag har ju helt glömt bort att berätta att ikväll har vi en konsert med kören! Kul kul

Spirit week!

Heeej igen!
Den kommande veckan är spirit week för att det är homecoming på fredag! Spirit week, för er som inte vet, är en vecka där alla dagar har olika teman man måste klä sig efter, vi hade en spirit week förra terminen också!
Såhär ser alltså veckans klädkod ut:
Måndag: KU vs. K-state
Tisdag: Brains vs. Brawns
Onsdag: Suits vs. Sweats
Torsdag: dress as your hallway-day (seniors är vinter)
Fredag: Red vs. White

Så imorgon blir det mjukisbyxor med en KU t-shirt, på tisdag kommer jag vara en nörd, på onsdag kommer jag ha på mig en klänning osv.
Jag är taggad!!


9-10 februari

Den här helgen har vart en av de bästa på länge! Det har vart en sån där helg när det känns som man har vart ledig i en vecka, fast det bara har vart två dagar. På fredag gick jag och la mig väldigt tidigt, ca klockan nio, och sen vaknade jag runt ett på lördagen, men jag var fortfarande trött! Jag antar att jag verkligen behövde ta igen lite sömn. På kvällen såg jag den nya filmen "identity thief" på the Warren, det var en väldigt rolig film, haha. När jag kom hem hade Jamie och Hailey gjort våfflor, så vi åt dom samtidigt som vi pratade om allt och inget. Juste!! Nu kan jag ju också passa på att berätta va jag förmodligen kommer göra över spring break! Jag, Jamie och Hailey ska åka till Las Vegas!!!! Det enda problemet är ju AFS.. Jag, mina föräldrar och mina värdföräldrar måste fylla i en massa papper och skicka till AFS så att dom kan godkänna resan, och först då kan jag åka. Men jag är nästan helt säker på att dom kommer säga ja, så yeey!

När vi vaknade idag chillade vi lite i mitt rum och sen åkte vi till Hailey's pappa och träffade deras hundvalpar! Dom är helt otrooligt söta och bara en vecka gamla! Sen åkte vi hem till oss igen och åt lunch, pizza blev det!
Sen jag jag ju bara tillägga att det har vart ca 18 grader idag, och jag har sprungit runt med mjukisbyxor och en t-shirt! Aaahhh jag vill inte hem till kalla Sverige igen.

Just nu är min livsstatus "amerikansk tonårsfilm". Japp, det känns som mitt liv är en jäkligt grym film som är för bra för att vara sann, men precis som alla filmer måste den ta slut någon gång.

 

Förlåt för suddiga bilder
 
 
 
Sommar i februari!
 
Och det här är Jamie's naturliga hår!

äntligen

Eftersom att jag har missat tre dagar i skolan de senaste veckorna (två pga att jag var sjuk och en pga resan till Topeka) så har jag haft extremt mycket "make up work" att göra den senaste tiden. Det betyder alltså att jag måste hänga med i skolan och göra alla läxor plus att jag måste göra gamla läxor jag har missat och ta igen några prov. Men nu är jag äntligen klar med allt och idag är första dagen på länge då jag inte har några läxor eller prov att plugga till! 
 
Den amerikanska skolan är som sagt väldigt enkel med det svåra med deras system är att ALLT räknas, varenda liten uppgift. Dom har något som heter power school där man kan gå in och kolla sina betyg när man vill och jag ska försöka förklara hur det går till. 
 
 
Såhär ser min första sida ut just nu med alla mina bertyg. Man måste ha ett visst antal poäng för att få ett visst betyg. Såhär ser poänglistan ut:
A: 90-100
B: 80-90
C: 70-80
D: 60-70
F: 0-59 
Så enkelt är det (och dom har inte E), och man får poäng varje gång man lämnar in läxor/uppgifter eller skriver prov. Det är därför lärarna alltid uppmuntrar eleverna att lämna in läxan fastän man inte är klar, för lite poäng är bättre än noll poäng. 
Sen kan man klicka på alla klasser och se precis vad jag har lämnat in, och vad för betyg (hur många poäng) jag fick på det jag gjorde. 
 
Det här är min Algebra 2 klass just nu. Jag har alltså några saker jag missade när jag var sjuk och det är dom grejerna som syns som F (noll poäng). Längst ner på bilden ser ni att det står "ex credit clennex" vilket betyder "extra credit for klennes-boxes". Om man köper en klennex box och ger till läraren kan man alltså få 10 extra poäng!! Helt galet tycker jag, det är typ som att köpa sitt betyg. 
Alla poäng jag samlar ihop blir sen mitt totala betyg i den klassen! Tjolahopp!
 
Puss och kram

Glömde ju helt bort

Ja jag glömde ju helt bort att blogga om den väldigt amerikanska händelsen "super bowl"! Jag visste självklart vad det var innan jag kom hit, men jag måste säga att det är extremt mycket roligare att titta på när man kan amerikans fotboll (vilket jag absolut inte kunde innan min lilla resa). Matchen var alltså mellan Baltimore och San Franciscos och det var en rätt rolig match för coacherna för det olika lagen var bröder!
Nu har jag upplevt super bowl i Amerika! Woop woop


Why?!

Okej, såhär är det. Många här borta frågar mig om jag vill att mina riktiga föräldrar ska komma till min graduation, och när svaret är nej får jag oftast ett "why?!" tillbaka. Jag har försökt förklara för mina amerikanska vänner hur man kan åka iväg i ett helt år till ett land man aldrig har vart i, utan att känna någon och FORTFARANDE inte sakna sin familj över huvud taget. Men jag fattar att det är rätt svårt att förstå, så nu ska jag försöka förklara. 
 
Innan jag åkte hit var jag helt säker på att jag skulle ha hemlängtan på grund av tre anledningar. 
1. Jag hade det extremt svårt med hemlängtan när jag var liten.
2. Jag tvekade på att åka hela vägen fram till den 9 augusti (dagen då jag faktiskt åkte).  
3. Jag skulle vara borta i ETT ÅR. Inte en månad, inte tre månader, utan ett helt år. 
Med detta sagt kan ni nog förstå att jag räknade med hemlängtan ända från början. Men fram tills nu har jag inte velat åka hem en enda gång och jag har aldrigt ens tänkt tanken "jag saknar mina föräldrar". Jag älskar dom och jag ser fram emot att träffa dom igen, men jag saknar dom inte. 
Det här chockade mig lite i början men nu har jag börjat innse att jag har växt up. Jag är inte vuxen, men jag är kapabel till att leva mitt eget liv och gå mina egna vägar. Jag har, utan någons hjälp, byggt upp ett nytt liv och ett nytt socialt närverk här borta, och jag är väldigt stolt över det. På något sätt känns det som att mina föräldrar inte skulle passa in i allt det här nya, för det är MITT och inte deras. Haha, jag låter som en femåring som tycker att allt är mitt men jag hoppas att ni förstår vad jag menar. Självklart vill jag visa dom allting jag har skapat härborta, men jag är inte klar än! Det är som när ett litet barn ritar en teckning. Just nu vill jag inte bli störd, för jag håller på och skapar någonting extra speciellt, men så fort jag är klar kommer jag springa till mamma och skrika "titta, titta vad jag har gjort!". 
Jag kommer ta med mig mina föräldrar hit nästa gång jag kommer och hälsar på, men just nu vill jag vara här själv med min amerikanska familj. 
 
Puss och kram till er alla, speciellt mamma, pappa och Tomas. 
 

Fotografi

Det var en varm, nästan lite vårig dag idag. Fastän jag inte mår superbra var jag tvungen att gå ut med kameran
 
 
 
 
 
 
 

1 Feb. 2013

Hej hej!

Förlåt så mycket att jag inte har skrivit någonting alls dom senaste dagarna, men som jag skrev i onsdags natt så har jag gått och blivit sjuk igen.... Det var den hemska värdfamiljer jag bodde med i Topeka som smittade mig för dom hade barn med influensan när jag bodde där. Jag mår iaf lite bättre nu, men jag har inte ätit någonting på tre dagar och har verkligen ingen aptit alls. Jag har försökt äta några knäckemackor med lite salt på för att få i mig någonting och det verkar funka (jag äter alltid knäckemackor med smör och salt när jag är sjuk, vet inte varför).

Min dag blev iaf lite bättre när jag såg att jag hade fått ett paket från Sverige! Mamma och Tomas åkte till Las Vegas över julen (och lite andra ställen) och tydligen köpte dom två presenter till mig! Bästa!
Jag fick en "the Beatles" T-shirt som jag älskar och en bok med massa Beatles sånger och noter! Tack mamma och Tomas! Nu vet jag vad jag kommer göra när jag blir frisk! Jag älskar the Beatles så det var en väldigt bra present :)


RSS 2.0