Class ring!

Nu har jag äntligen fått min klassring! Alltså en ring som representerar mig och mitt år i high school. Det är väldigt långa som har klassringar här eftersom att det är ett bra minne från åren i high school. Man kan gå in på en webbsida och designa sin ring (nästan) helt från grunden. Alla ringar har ungefär samma grunddesign men man får välja vilket material den ska vara, vilken sten den ska ha, vilka symboler och lite andra små detaljer.
Min ring är av silver och den har en röd sten (dock inte en rubin, utan något som är lite mörkare i färgen) och på ena sidan är mitt namn och en g-klav, på den andra sidan har den året 2013 och en cross country symbol. Runt omkring stenen står det "Rose Hill High" och mitt namn är ingraverat på insidan.
Den var inte så billig, men mina underbara föräldrar tyckte att det var en fin souvenir och ett fint minne från USA som jag definitivt kommer använda ofta, så jag är jätteglad.

Det var lite knepigt att ta närbilder på en sån liten sak med mobilen, men jag ska försöka ta bättre bilder med min kamera snart.


Did you know?

Visste du att om någon säger "Oh, we just missed the train!" i Kansas, så är det en positiv sak?

Anledningen är ju att dom inte har någon som helst kommunal trafik här. Så om man missade tåget betyder det helt enkelt att man inte behövde sitta i bilen och vänta på tåget som korsar vägen.
En liten rolig grej om hur olika saker kan vara på olika ställen i världen.


Lite bitter

Varför känns det som att allt händer i Sverige när jag är i USA? Det enda jag ser på facebook inklusive instagram just nu är bilder från SHM konserten..
Sen är det ju Eurovision song contest i Sverige i vår, och det är första gången vi har luciatåg i friends arena det här året!
Så mycket som jag älskar Amerika, måste jag ändå ta en minut att sörja allt jag kommer missa i sverige medan jag är borta.. Men bara en minut, för sen kommer jag vara glad resten av tiden jag är här! Så det så.


Thanksgiving

Hej!

Igår var det ju den årliga, amerikanska traditionen Thanksgiving, och idag var det "black friday". Gårdagen började med att både Kim och Kellie kom hem för att fira med familjen, Jamie jobbade dock hela dagen tråkigt nog. Sen på eftermiddagen, medan min värdmamma lagade mat och fixade i köket, åkte jag, Kim och Matt till down town Wichita. Kim tyckte att det var en kul idée att visa mig en staty som står där, den kallas "keeper of the plains". Jag har sett den statyn i tidningar lite här och var så jag har alltid undrat vad det var, och tydligen är den som en symbol för Kansas. Den står på ett ställe där "Arkansas river" och "Little Arkansas river" ansluter sig till varandra. Runt omkring statyn finns det beskrivningar av indian stammarna som fanns i det området förr i tiden.
Det är ganska svårt att förklara vad statyn står för så jag kommer bara visa er beskrivningen som finns att läsa bredvid den.
Det här var iaf en väldigt häftig upplevelse, och jag ock se lite mer av den gamla kulturen i Kansas. Vi gick runt ett tag och sen på vägen hem stannade vi på QT och köpte en slags slush som var så stört god!
När vi kom hem var maten nästan klar, vi var bara tvungna att vänta på att Jamie skulle komma hem från jobbet. När hon också var hemma så var det vara att börja äta! Det fanns så extremt mycket god mat, och det kändes som att jag skulle dö för att jag åt så mycket (och btw, jag kommer definitivt ta med mig Thanksgiving till Sverige, och börja fira det där också).

Idag har jag shoppat med Lilly och Lauren på lite olika ställen. Jag fick dock inte med mig en enda pryl hem!! Jag vet inte varför, men det känns som att varje gång jag faktiskt har pengar så hittar jag INGET jag vill ha. Någon annan som har samma problem?!
Aja, de var kul iaf och på vägen hem stannade vi på en mexikansk restaurang och åt middag.
När jag kom hem beställde jag lite grejer från amerikan eagle så att jag iaf har köpt någonting på min första black friday haha.

Nu ska jag gå och soooova! Puss och kram

 

 

 


Breaking dawn!

Hej hej!

Nu har jag också sett breaking dawn part 2! Och jag måste tyvärr säga att jag fortfarande inte riktigt gillar filmerna, fastän den här definitivt var den bästa av dom. Jag var kär i böckerna när jag läste dom för länge sen och filmerna förstörde böckerna för mig, så det är väll därför jag inte tycker om dom speciellt mycket.
Men innan bio med en massa tjejer så han jag med att träna på gymmet, och färga Lillys hår! Hon färgade en liten slinga blå, och jag tyckte det blev rätt bra, se väldigt coolt ut om man flätar håret t.ex.
Annars var det en vanlig dag, förutom att vi är lediga resten av veckan!
Och, jag har ÄNTLIGEN fått mitt nya kreditkort!! Jag har vart pank och utan telefon (har ju inte kunnat betala telefonräkningen) i ca två veckor, men idag kom kuvertet, som mina föräldrar skickat, fram så jag är inte pank längre! Wihoo!

Ps. Gick inte att publicera igår så jag gör det nu, men det här är från igår kväll


the YMCA

Herre vad jag älskar det här gymmet, och vad bra det känns att äntligen komma igång på riktigt med träningen! Idag gick vi dit igen och jag gjorde ungefär samma sak som igår, styrka blandat med kondition. Imorgon tror jag att vi ska testa på någon av deras klasser, jag kommer inte ihåg vad det var, men det blir kul med lite variation!
Jamie tittade på film idag medan hon tränade, haha, rätt bra idee eftersom tiden rinner iväg snabbare då.

Den här veckan är en riktigt kort vecka, bara måndag och tisdag eftersom att det är Thanksgiving på torsdag!
Men det kommer bli väldigt roligt att träffa mina vänner i skolan eftersom att jag inte har träffat dom på ett tag!


Friiisk

Hej igen!
 
Vill bara tillägga att detta är den tjedje gangen jag skriver det här inlägget! Dumma dator...
Men nu är jag iaf äntligen frisk och det kunde ju inte kommit vid ett bättre tillfälle eftersom det är Thanksgiving på torsdag, och då vill man ju INTE va sjuk! Men eftersom att jag var sjuk hela förra veckan har jag rätt mycket läxor att göra, men det är ju inte hela världen som tur är. Idag har jag och Jamie tränat på the YMCA som är ett gym rätt nära vårt hus! Jag är verkligen kär i det där gymmet! Det är stort och nybyggt plus att det har en massa high-tech maksiner som ser till att man är genomdränkt i svett när man går där ifrån (och nämde jag att jag inte behöver betala eftersom att vi har ett family-membership?). Det kanske inte var det smartaste saken att göra direkt efter man har vart sjuk i en vecka, men aja! Jag mår mycket bättre efter lite träning! Vi kommer förmodligen gå dit imorgon igen, och sen kommer vi försöka att gå dit en gång varje dag framöver.. fortsättning följer. 
Annars har det bara vart en vanlig dag utan några överraskningar, och just nu sitter jag och lär min en ny sång på gitarren (där ljög jag ju faktiskt lite, för just nu skriver jag det här inlägget.. men så fort jag är klar kommer jag fortsätta med gitarr spelandet). Vi kanske möjligtvis kommer gå och se en film ikväll beroende på hur pigga vi är. 
 
Nästa vecka är det ju som sagt Thanksgiving och jag är så taggad! Det är en av sakerna jag har längtat efter lite, så det kommer bli kul. Sen är det ju black friday på fredag, vilket innebär att väldigt många butiker har extrem rea på nästan allt. Hoppas att mitt nya kreditkort har kommit tills dess! (Ja, mina föräldrar har nu skickat ett nytt kort till mig så att jag kan leva igen, och vi spärrade självklart det stulna kortet). 
 
Och så en lite rolig grej.. Eftersom att det tar ett tag att skriva inlägg på bloggen tänkte jag att jag kunde utnyttja Siri som alla iPhones har. Man säger bara till Siri vad det är man vill skriva, och sen skriver hon åt en. Men antingen är min engelska extremt dålig eller så är Siri halvdöv för hon verkar inte riktigt förstå vad jag säger..
Vad jag sa: We're probaby gonna to try going once every day, maybe after school if we have time. 
Vad Siri skrev: Probably in try going very recounts is like a really good Maltba becasuse i can Tantasqua (eehh... say what?)
 
Här kommer två skumma bilder.. som jag tror är tagna backstage efter dansen förra helgen, och ja dom har ketchup i ansiktet..
 

Sjuuk

Hej där hemma!

Jag har haft världens otur och gått och blivit sjuk dagen efter min födelsedag. Det är många av "dansarna" (som dansade i helgen) som har blivit sjuka så det måste vara nåt som går runt just nu. Jag har huvudvärk, feber och mår illa... Bläää
Men min fina Lotta lyser upp mina dagar lite med email-uppdateringar om vad som händer där hemma.
När man är sjuk vill man bara en sak, att bli frisk. Så nu hoppas jag bara på att det går över till helgen!

Hela min facebook sida är översvämmad med "Zlatan, vilket mål!!", "min kung, Zlatan!" osv. så nu har jag desperat försökt hitta ett videoklipp på det fantastiska målet som alla pratar om haha. Meeen jag kan inte hitta det någonstans, så jag får väll nöja mig med facebook statusar..

Jag har ingen bra bild, så ni får lite random bilder jag har på min telefon


11/11/12

Hej hej hej!
 
Idag har det vart en av de bästa dagarna på länge! När jag gick ner för trappan imorse så var det första jag såg en stor HAPPY BIRTHDAY skylt i köket. Det var också presenter på bordet och glitter överallt! Jag åt en snabb frukost och sen skypeade jag med min fina familj hemma i sverige. Eftersom vädret här borta inte är så bra just nu (det är åska och blixtar) så blev det en rätt otydlig konversation med många hack och "Vaa?? jag hör inteee", men jag fick iaf höra lite fin födelsedagssång :) Av mina föräldrar fick jag världens bästa klocka som har inbyggd GPS, och nytt pulsband (jag älskar den!! Tack!)
Efter det åkte vi och åt lunch på ett ställe som heter genghis grill, jag har velat äta där ända sen jag kom hit eftersom att Jamie sa att det var sa himla gott, men det har aldrig riktigt blivit av. Dom serverar iaf "Mongolian stir fry", och man får blanda till den precis som man vill. Dom har ett långt buffebord fullt med rå mat där man får ta en skål och fylla med vad man vill, och sen ger man sin skål till kocken och så steker han allt på ett stort typ bord (hela bordet är som en freakin stekpanna). Efter typ 2 minuter serverar dom allt i en stor skål (giganstisk skål...) och det är så jäkla gott!
När vi kom hem blev det present öppning och tårt-ätning! Min värfamilj sjöng självklart en väldigt fin happy birthday, och jag skrattade så mycket att jag blåste ut två ljus innan sången var slut. När jag kom på att jag var tvungen att önska mig någonting insåg jag att jag har allt jag vill ha. Det var en konstig känsla.. Jag vill inte ha någonting, för allt är bra som det är. 
 
Sen började jag lite random att sätta fast de små glitter grejerna, som var dekorationer på bordet, på mitt ansikte, och då fick jag en flashback! Jag kom plötsligt ihåg hur jag och Max satt vi ett bord (jag tror det var i Norge) för jättelänge sen (jag måste vart ganska liten) och hade en tävling om vem som kunde klistra fast flest sånna där glitter grejer i ansiktet.. skummt 
 
Nu kom lilly precis över och hon gav mig mitt favoritgodis i present! Ikväll ska vi gå och se den nya James Bond filmen "Skyfall"! 
 
Jag vill tacka alla så himla mycket för alla fina gratulationer, speciellt från min släkt där hemma som har skickat fina kort och e-mails! Puss på er alla!!
 
 
 
 

The day before

Hej!
 
Jag kommer börja med att berätta någonting väldigt irriterande som hände igår. Två av de viktigaste sakerna jag äger blev snodda igår. Nämligen mitt id-kort och mitt kredit-kort. Det hände igår backstage medan jag dansade. Det var kanske inte specielt smart av mig att lämna min halvöppna ryggsäck med min plånbok synlig i omklädningsrummet, men det gjorde jag, och det var dumt. Vi ringde polisen och fick komma in till stationen för en kort intervju så att har all information. Jag och plisen jag pratade med hade ett awkward moment när jag var tvungen att säga hela mitt namn bokstav för bokstav eftersom att svenska namn inte precis är vanligt här borta. Det tog typ fem minuter.. E.l.i.c.e K.a.r.i.n J.u.l.i.a L.i.n.d.h.o.l.m N.o.b.i.n.d.er och polisen sa att det var det längsta namnet han någonsin hade behövt skriva ner.
Men iaf.. det är ingen fara med kreditkortet för det är spärrat, och jag har fortfarande mitt pass och idkortet är i principt värdelöst om mitt kreditkort inte funkar.
 
Men nu till lite roligare saker, för ikväll var det vår sista dansuppvisning! Det har vart så himla roligt att vara med om, men nu är det över och det är faktiskt lite skönt också. Jag behöver inte längre ha ett ton smink och en obekväm balklänning på mig varje kväll. OOOCH imorgon är det ju min födelsedag! Jag tycker iofs inte om födelsedagar speciellt mycket (förutom presenterna, hehe)... men det kommer ändå vara lite konstigt att inte vara med alla er där hemma.
Jag vet dock att det kommer vara precis lika bra här borta eftersom att min värdfamilj och alla nya människor här borta är super. 
Men nu är jag trött och ska sova så jag kan vara pigg imorgon. Jag ska försöka blogg imorgon också så ni får höra om min dag!
 
 
 
 

Nov. 09, 2012

Hello!

Idag har det vart en låång dag. För det första så vaknade jag fem minuter innan vi åkte iväg till skolan hehe och Jamie vaknade typ tio minuter innan. Sen direkt efter skolan åkte jag hem och tog en snabb dusch. Jag var tvungen att vara tillbaka i skolan klockan fem för att repa dansen inför uppvisningen som är imorgon och på lördag.
Det var kaos i mitt badrum med locktång, hårfön, hårspray, borste och typ tusen andra grejer för jag var tvungen att fixa mitt hår hemma. När jag kom tillbaka till skolan var det *smack* på med ett ton smink och sen var vi tjejer tvungna att hjälpa killarna med sminket också.. Haha.
När alla hade fått på sig scenkläder var det bara att börja, och det gick rätt bra, men det roliga började efter själva repetitionen. För i tjejernas omklädningsrum är det ofta kaos med kläder och smink, och på något sätt försvann min tröja mystiskt. Det var helt spårlöst försvunnen! Alla hjälpte mig att leta, medan jag sprang runt med min underkjol som en tröja/kåpa haha. Tillslut fick jag ringa Jamie och be henne ta med en tröja till mig hemifrån!
Jag kan ju tillägga att jag fortfarande inte har hittat den, och den är förmodligen borta för alltid..

Imorgon blir det ungefär samma schema som idag, och det kommer bli lite sena kvällar pga dansen.

Bilderna är från precis innan repet när vi fick pizza till middag!


Valet

Hej!

Förmodligen vet ni där hemma i Sverige redan vad som har hänt här borta med valet. Vinnaren blev Barack Obama, och jag måste säga att nästan alla jag pratade med (även republikaner) visste att han skulle vinna redan innan valet. Jag tror det kommer vara många lärare och elever som är lite deppiga imorgon i skolan, för vissa tar det väldigt hårt. Jag har sett många statusar på facebook där folk skriver t.ex "vad som än händer så kommer Gud alltid ha kontrollen" osv.
Men en sak jag blev förvånad över är hur många som faktiskt gick ut och sa precis efter valet att dom röstade på Obama! Skönt att bli påmind om att alla fortfarande har ett fritt val, fastän den största delen av Kansas är republikaner.

Nu ska jag iaf sova, godnatt!


Hej!!!

Nejmen hej! Jag känner att uppdateringen inte har vart den bästa hittills, men det är för att vi håller på och repar inför dans "uppvisningen" som är på fredag och lördag.. så jag har lite grejer och tänka på.
Ikväll gick jag och Jamie till biografen och såg "Pitch Pertect" världens bästa film seriöst!! Den är stört rolig och bara bra. 
 
Sen händer det ju massa annat också här borta... hehe
 
see ya later alligator! 

Gitarr!

Heej!

Igår åkte jag och min värdfamilj äntligen och köpt en gitarr!
Jag saknar min gitarr som är där hemma i Sverige så himla mycket, så mina snälla föräldrar skickade pengar så jag kan köpa en till här borta!
Det blev en basic akustisk fender, som var rätt billig. Den går såklart inte att jämföra med min underbara gitarr jag har hemma, men den här duger alldeles utmärkt under det här året!

Jag vet inte om ni kan se på bilden, men mina fingertoppar gör så ont just nu haha. Jag hade ju inte spelat alls på flera månader och igår spelade jag hela dagen! Ajajaj, men det får man ta


Fredagen

Hej!

Igår blev det en hel dag "at the mall"! Jag och Lilly blev skjutsade (omg it sucks not being able to drive) in till stan runt klockan ett, och sen stannade vi där tills min värdmamma hämtade oss någonstans runt klockan fem/sex. Jag hittade lite fina grejer på både Victoria's Secret och american eagle!
Det var nästan tomt också eftersom att det var en fredag, så det var väldigt skönt.
Jag känner dock fortfarande att jag behöver köpa nya kläder! Jag har den där jag-har-inget-att-ha-på-mig känslan vareviga jäkla morgon, med undantag för dagarna då jag faktiskt har köpt en ny tröja eller nåt dagen innan.
Annars är allt bra som vanligt!


No comments

Idag var en minst sagt konstig och extremt rolig dag! Efter lunch åkte jag hem till Lilly, och vi gick runt i hennes område där hon bor och tog massa bilder. Dom blev faktiskt väldigt bra! Och vi hade väldigt roligt under tiden vi tog dom... haha.
 
Sen åkte jag, Jamie och Lilly först till sonic och köpte en varsin slush, sen åkte vi till pizza hut och köpte breadsticks, sen åkte vi till happy house och köpte crab rangoons (världens godaste grej, googla om ni inte vet vad det är...) och till sist åkte vi till fotbollsplanen och hade picknick! Sen lekte vi lite i lekparken brevid (hej femåringar) och under hela tiden tog vi lite fina bilder. 
Så här kommer en bildbomb från idag helt enkelt! Dom genuint fina bilderna får ni senare...
Imorgon åker jag och Lilly in till stan och shoppar! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Johanna

Hej!
Jag skypeade precis med Johanna. Jag fick säga hej till hennes värdmamma och hennes kompis. Dom verkar väldigt snälla och utåtriktade, så jag är glad för hennes skull.
Först nu inser jag hur mycket jag saknar den människan! Vi gick från att höras i princip varje dag till att prata med varandra två gånger på tre månader.
Det var också lite konstigt att prata med varandra, för man har så många frågor att det inte går att välja bara en. Man vill veta allt.
Men jag är glad att hon har det så bra!


RSS 2.0