En fredag

Hej hej!
 
Idag har det vart en helt vanlig dag, precis som alla andra dagar. Det blir svårare och svårare för varje dag som går att komma på saker att skriva om här i bloggen. Allting som var konstigt i början är vardag nu, och det händer inget speciellt. En sak som är konstig är väll att jag åker hem om 88 dagar. Det betyder alltså att jag har vart här i 233 dagar nu, kan ni förstå det? För det kan inte jag. På något sätt kommer det ändå kännas skönt att komma hem, men sammtidigt inte alls. Jag har planerat i mitt huvud att jag kommer ligga hemma och gråta i en vecka när jag kommer hem, innan jag kan träffa alla människor som jag inte har sett på så länge. Det är iaf så det känns just nu, men vi får hoppas på att det inte kommer hända. Min sommar är redan helt bokad, så det kommer bli intressant att se hur jag klarar av det direkt efter hemkomsten. Bara några dagar efter att jag har kommit hem åker jag med mamma och Tomas först till skåne och sedan till gotland i totalt tre veckor. Under dom få dagarna vill jag hinna träffa Johanna, för hon är den enda människan som kommer förstå hur jag känner, och jag vill höra ALLT om hennes år. Sen vill jag självklart hinna spendera några dagar med min finaste pappa innan jag åker någonstans. Vi får se om jag kanske skippar en vecka i Gotland och åker hem istället så jag får lite mer tid till att träffa alla igen. Det är så extremt många människor jag vill träffa när jag kommer hem! 
Hellst av allt skulle jag villja att alla bara stog där på flygplatsen när jag kom hem så jag kunde springa fram och ge dom en bamsekram, men sammtidigt kommer jag säkert vara super trött och förmodligen lätt förvirrad. 
 
Gud vad det här inlägget spårade! Haha jag skulle bara berätta för er om min dag! Aja, nu sitter jag iaf och tittar på basketmatchen mellan Kansas och Michigan. Just nu leder KU med 72-62, woooohooo!!
Rock Chalk Jayhawk!!!
 
I brist på bilder så får ni se vad jag och Jamie gör när vi har tråkigt. Jag har säkert hundra konstiga bilder inklusiver videos på oss när vi är trötta och uttråkade.
 
 
 
 

sweet sixteen

Hej!
 
Just nu i hela USA är det basket-hysteri! Jag och hela familjen tittar på en baksetmatch nästan varje kväll, och det är faktiskt väldigt roligt. Jag tyckte att amerikansk fotboll var väldigt kul att se "live" men det är inte lika kul att se på tv, så nu är jag glad att basket säsongen äntligen har kommit igång. 68 college-basketlag runt om i hela USA har under några månaders tid tävlat mot varandra, och nu är det bara 16 lag kvar. Det som är väldigt kul är att hela två av Kansas college-lag har gått vidare till de 16 sista lagen! Nämligen Jayhawks (Kansas University där Jamie ska börja i höst) och Shockers (Wichita State University där Matt just nu tar några kurser). Det här är en stor grej för Kansas och folk pratar om "sweet 16" överallt! Nu håller vi tummarna för att dom vinner och går vidare till "elite eight" då det bara är åtta lag kvar!
 
 
 
 

Mupp-lärare

Ja, jag har en riktig mupp-lärare i American History. Vi har ett prov på torsdag över the great depression där vi får använda våra anteckningar, vilket är väldigt snällt. MEN så säger han att vi ska ha någon slags jepardy imorgon där man INTE får använda anteckningar... jaha, så det säger du dagen innan? tack för den. Jag har inte pluggat någonting alls eftersom jag får använda anteckningar på provet, men nu måste jag plugga iaf!! Grrrrrrrr... sur och trött är jag nu för den dumma engelskan vill inte fastna i huvudet. 
 
 
 
Jag kom ju hit för att inte behöva plugga, kan inte mina lärare förstå det?? (fast jag ska ju inte klaga... jag har lixom ett enda ämne som jag behöver anstränga mig i haha)

Kreativitet på papper

Jag har alltid gillat att rita, fastän det kanske inte har vart mitt absolut största intresse. Men är min butter dish klar i ceramics class, vilket betyder att jag måste starta upp ett nytt project, och då måste jag rita en massa skisser för att komma på vad jag vill göra. Efter det fortsatte jag bara att rita andra saker och nu har jag
kommit in i en rit-bubbla. 
 
Det här är två små skisser på vad jag vill göra i ceramics class fram över. Först ville jag bara göra en jordglob med en cool design och något fint citat på, men som vanligt har mitt huvud börjat spöka med en massa knäppa ideer. Igårkväll når jäg låg i sängen så började jag tänka att det skulle vara rätt cool att ha en människa inuti jordgloben. Då skulle det alltså vara ett fotavtryck som "sticker ut" på ena sidan, som om någon där inne tänjer ut ytan. Aja vi får se vad det blir.. jag och mina konstiga ideer haha..
 
Den här bilden var bara någonting jag ritade hemma när jag hade tråkigt, det började med ögat och sen blev det mer och mer. Inget speciellt men tycker den är lite cool med noterna. 
 
Det här är orginalbilden som jag just nu håller på att rita. Jag har tyvärr inte min bild, för den är i skolan, men den kanske ni får se någon dag.
 
 

Jäkla Kansas-väder

Vad är grejen med det här vädret?! Dagen innan vi åkte till Las Vegas var det 25 grader varm och strålade sol, sommarväder helt enkelt! Dagen efter Las Vegas.... ja, då var det kallt och nu snöar det!!?? Jag blir ju helt galen, och man skulle kunna tro att jag börjar bli van vid det här laget, men det kommer nog aldrig hända..
Sen har mitt hår helt flippat ur, och jag gissar att det är pga vädret. Jag vet inte om ni kommer ihåg hur lång min lugg var precis när jag kom hit, men mitt hår växer som grääääs här borta, vilket det verkligen inte brukar göra!
Sen ville jag bara visa mina fina naglar också :)


Klassiskt Kansas

När vi åkte till Las Vegas så körde vi bil från Rose Hill till Denver flygplats så att vi kunde plocka upp Hailey's moster på vägen. Jag har skrivit förut när vi åkte bil till Jamie's mormor att Kansas verkligen är plattare än jag trodde. Men när vi körde till Denver i fredags så fick jag mig verkligen ett smakprov på den verkliga sidan av Kansas. Det är så extremt platt, och utan byggnader så du kan se huuuur långt bort som helst. Det finns tydligen ett gammalt skämt bland bönder som bor mitt ute på dom här gigantiska åkrarna som går såhär "min hund sprang iväg för två dagar sen, men ingen panik, jag kan fortfarande se honom". Jag inte beskriva hur platt och tomt det är, man kan åka flera timmar utan att se ett enda hus eller ett enda träd och nu förstår jag helt plötsligt varför Kansas har så många tornados. Det är helt sjukt att människor kan bo där ute helt själva med typ två timmar till bästa byggnad, men ändå väldigt häftigt på nått sätt.


Fler Vegas bilder

Den tredje och sista dagen i Las Vegas var definitivt den bästa. Vi började dagen med en varsin ansiktsbehandling och direkt efter det gick vi en till poolen där vi spenderade den största delen av dagen. Efter någon timme så samlade vi ihop några personer som låg och softade runt poolen och spelade volleyboll i säkert tre timmar utan paus! Det var så himla kul.. Men jag brände min näsa ganska rejält haha..

På kvällen gick vi och åt middag på ett ställe som heter Dick's, det låter helt sjukt, men det är en restaurang där servitriserna och alla som jobbar där är otrevliga mot sina kunder med mening. Det är väldigt underhållande och dom säger roliga kommentarer om sina gäster hela tiden. När vi satte oss ner vid vårt bord kom vår servitris fram och slängde en hög med servetter och tre gafflar på bordet. Då sa penny på skoj "can you not count?" varpå vår servitris svarade "better than you!", "okay, cause i count five" sa penny tillbaka och då tog servitrisen två av gafflarna och slängde ner dom på golvet! Hahah det låter kanske hårt när man inte har vart där, men det är så himla roligt! Maten är också super god! Efter middagen gick vi och såg cirque du soleil's show med alla the beatles låtar, så jäkla häftigt! Jag skulle göra vad som helst för att se det igen!
Tidigt på tisdag morgon packade vi ihop våra grejer och åkte till flygplatsen. Det var den absolut bästa helgen på läge och jag hade så himla kul! Alla som jag åkte med är väääldigt spralliga, utåtriktade och galna (inklusive mig haha) så jag kan inte ens förklara vilka störa moments vi har haft på den här resan haha.


Day 2 Vegas

Sammanfattning av dagen: åkte och shoppade, hängde vid poolen, gick på en renässans-middag (man sitter vid långa bor och blir serverad renässans-mat som man måste äta med händerna, medan dom har en turnering med riktiga hästar precis nedanför), sen blev det att åka the Big Shot som är som uppskjutet på gröna lund, bara att den är placerad högst uppe på en skyskrapa... Världens högst belägna åkattraktion, och jag dog inte, men skrek gjorde jag!
Sen åkte vi till "gamla" Las Vegas och träffade väldigt intressanta människor.


God morgon


Day 1 Vegas


Airport!

Wehoo! Nu är vi äntligen på Denver flygplats! Vi stannade hos Hailey's moster över natten och sen åkte vi super tidigt imorse. Jag är så taggad på sol och bad så det är helt galet! Soooooool

https://cdn2.cdnme.se/3499266/6-3/pic_5144a0bce087c32289dee325.jpg">https://cdn1.cdnme.se/3499266/6-3/pic_5144a0bce087c32289dee325.jpg" class="image">


Packaaa

Hallå hallå

Här sitter jag och packar! Imorgon bär det av till Las Vegas med mina fina vänner och jag är så taggad!
Idag har det vart freakin 20+ grader hela dagen, och direkt när jag kom hem från skolan tog jag en runda med Toby och sen låg jag bara och softade på altanen tills middagen var klar! Både Jamie och Hailey har spökpigment (dvs vit hy) så dom fick varsin spray tan idag så dom är redo i för Vegas. Jag tänker dock vara annorlunda och försöka bli brun av naturliga krafter, så jag lär väll se ut som ett vitt papper bredvid dom imorgon.

Nu ska jag gå och lägga mig, och sen kan jag också meddela att jag kommer köpa klänningen jag hittade igår! Woop


Det omöjliga har hänt

Jag har hittat en känning som jag älskar... och den är rosa!!! Av alla färger jag kan komma på är rosa den färgen jag verkligen inte gillar, men jag älskar verkligen den här klänningem. När jag såg den på galjen ute i butiken så tyckte jag att den var jätte ful, sådär plastig och typisk amerikansk. Jamie sa att jag skulle prova den och jag sa bara "Fine, I'll try it just for you, and if I actually like this dress I will give you the biggest hug ever". Direkt när jag satte på mig den så blv jag kär. Den färgen kommer vara så himla fin när jag är brun och mitt hår har blivit mer solblekt. På bilden ser ni också Jamies klänning som hon köpte idag! Båda klänningarna är så himla mycket finare i verkligheten, men aja.
Jag älskar att ryggen på min klänning har en "cut out" den är bara helt perfekt, och jag ville inte ta av mig den.
Jag har ju inte köpt klänningen än, så vi får se om jag köper den eller inte 😉


Prom dresses igen

I tisdags så var jag, jamie, hailey och hailey's mamma penny och provade prom dresses igen! Det är ju så himla kul så man får passa på medan man har chansen. Jag provad hur många som helst men blev kär i två, en vit och en ljusblå. Den vita ser ni på bilden nedanför, den är inte lika "puffig" i verkligheten, och sen kan ni se den blåa på galjen i bakgrunden. Penny tog en massa bilder så jag ska försöka sno lite bilder av henne så jag kan visa er. 
Jamie blev också kär i en klänning som är svart och silvrig, jätte fin! fick tyvärr ingen bild på den, men aja. 
 
 

Round up

Hej igen!
 
I helgen var det ju min sista Afs orientation, och det var väldigt roligt. Men jag tycker det är så hemskt att dom kallar det för "round up" typ som om allt är över nu, och vi packar ihop våra saker och säger hejdå. Hur som hellst, det var kul att se alla igen, jag har ju inte träffat mina små foreigners sen vi var i Topeka. Vi åkte till ett ställe ca två timmar ifrån Rose Hill, väldigt tdigt på lördag morgon. Direkt när vi kom fram hade AFS som vanligt planerat en massa aktiviteter så det var full rulla hela dagen. Olika lekar, övningar och massa saker som får alla att lära känna varandra lite bättre. På kvällen hade dom en dans med en dj, det var väll sådär, jag och några andra spelade beer pong (med vatten såklart hehe) i ett annat rum medan dansen pågick. När det var över så var det dags för talangjakten! Typ fem minuter innan den så kom jag och en tjej från tyskland på att vi båda två kan sjunga "the cup song" (om ni inte har sett pitch perfect så får ni ta och göra det så ni vet vad jag pratar om) så när alla hade visat sina talanger så sjöng vi den sången lite spontant. Kul var det iaf! 
Det roliga med den här helgen var att vi inte bodde på ett speciellt fancy ställe, så när det var läggdags tog alla sina sovsäckar och la sig i en hög mitt på golvet i det stora rummet. Jag behöver kanske inte ens berätta att jag inte sov så mycket den natten.... typ inget alls faktiskt. Vi stannade uppe hela natten och lyssnade på musik istället. När klockan var 6 på morgonen tog vi våra saker och åkte hem. 
Det var så mysig att se alla igen, och det skrämmer mig att nästa gång alla AFS studenter i Kansas kommer vara samlade igen kommer det vara på stället där vi hade vår absolut första orientation. I det lilla huset brevid flygplatsen. Det kommer alltså vara precis innan vi åker hem. 
Men nu ska jag inte tänka på det för jag ska till Las Vegas om fyra dagar så det så!!
 
Dom här fina killarna åt varsin tesked tabasko till middag.. mums 
 
 
 
Haha, en av tävlingarna där man skulle försöka få upp båda tepåsarna på kepsen. 
 
 
Mera lek!
 
 
Hej Hej klockan typ fem på morgonen
 
 

Break

Hej!
 
Jag har ju inte bloggat på ett tag, men den här veckan går extremt långsamt så jag har vart lite lat. Allt är nästan helt som vanligt, men det är en sak som drar rätt mycket energi just nu, som jag inte orkar förklara. Annars är allt som vanligt och jag fasar fortfarande inför hemfärden. Kan ni förstå att jag bara har 110 dagar kvar här borta? Jag har vart här i hela 211 dagar nu. Det är så konstigt att tänka att jag ska åka tillbaka. Jag vill inte! Jag kan inte beskriva hur mycket jag vill stanna kvar! Varför måste livet vara så himla komplicerat? suck... 
Man kan aldrig någonsin förstå känslan förren man har upplevt den själv. Det är nog därför utbytesstudenter har så lätt för att bli vänner med varandra. För att man har en sån speciell sak gemensamt. 
 
Iaf... tillbaka till nuet! Den här helgen ska jag åka på min "Round up" orientation med AFS. Alla utbytesstudenter i Kansas kommer vara där precis som när vi var i Topeka. Den här gången stannar vi bara en natt, och vi kommer sova i samma rum allihop på stället där vi ska vara. Det kommer bli kul, men jag är lite stressad, för jag måste verkligen köpa en ny bikini innan vi åker till Vegas, och vi åker på fredag nästa vecka!! Ahhhhh jag är så taggad!! Hailey och Jamie är mina två absolut bästa kompisar här borta, och vi är så lika! Vi brukar skämta om att om Jamie och Haliey på något magiskt sätt skulle bli en enda person, så skulle det vara jag. För jag passar precis in med deras personligheter, fastän dom är väldigt olika. Haliey är extremt utåtriktad och väldigt social, hon har inget som helst filter i vad hon säger, så hon säger verkligen allt hon tänker.. inget bli tillbakahållet haha. Jamie är egentligen helt raka motsattsen, och i skolan är hon ganska tillbakadragen, men hon är fortfarande världens mest sociala person när du pratar med henne. Sen är vi allihop väldigt konstiga vilket kanske är anledningen till varför vi är vänner... Men hey, jag är hellre konstig än tråkig!
 
 Jag vet inte hur det här började, men varje gång vi ser varandra i korridoren gör vi det här....

Hailey + Jamie + Elice = bra dag

Hej hej hej!

Den här dagen har som rubriken avslöjade vart väldigt bra! Direkt efter skolan åkte jag med Hailey och Jamie till the mall, målet var att köpa varsin bikini som vi kan ha i Vegas, och jag kan redan nu säga att ingen av oss köpte en..
Vi skulle egentligen bara gå till victoria's secret för att kolla på bikinis, men det tog inte långt tid innan vi blev distraherade av någonting annat. Nämligen prom dresses! Jag har en klänning som jag tycker om väldigt mycket, men jag har bara sätt den online. Den är vit och guld, lite Greek goddess stil är den nästan. Så när jag provar klänningar är det mest bara för att det är kul och inte för att jag verkligen vill ha dom. Jag provade tre klänningar idag, en blå, en grå och en röd. Den röda var absolut min favorit, men jag fick dock bara en bild på den blåa klänningen! Jag kände mig som en prinsessa, men jag insåg också att jag definitivt inte vill ha en sån stor klänning!
Jamie provade också några klänningar, bl.a. en svart/guld som hon gillade.
Sen gick vi faktiskt in på victorias secret och tittade, med det fanns inget som vi var speciellt intresserade av.
Istället började vi leta efter lite fina sommarnöjet som vi kan ha i Vegas, och det gick mycket lättare! Jag kom hem med två par shorts och en jättefin blus.
Middag åt vi på en väldigt bra restaurang som jag inte kommer ihåg namnet på, med det var iaf super gott!
Sen blev det lite prat i bilden på vägen hem, och det var slutet på en väldigt bra dag!


25årsdag

Hej!

Idag var det ingen vanlig dag, för det var Matt's födelsedag! Hela 25 år är han nu! Vi har lekt med Genny hela dagen medan Matt åkte iväg och firade sin födelsedag med några kompisar. På kvällen åt allihop middag på Red Lobster, en väldigt bra sea food restaurang. Jag åt alldeles för mycket, men det var ju så gott!
En roligt sak som jag Ian berätta är att Matt har börjat lära sig svenska! Han har alltid vart intresserade av olika kulturer och han kom hem från ett år i Japan för några månader sen. Han laddade ner någon "lär dig svenska" grej på datorn och han har hållit på i några dagar nu. Många säger att svenska är ett rätt svårt språk att lära sig, men Matt är redan riktigt duktig! Jag tror det är för att han verkligen vill lära sig, och är väldigt intresserad av språk i allmänhet. Kul är det iaf, och förhoppningsvis kommer vi kunna ha några svenska konversationer innan jag åker hem till Sverige.

Jag har inte skrivit på ett tag om hur det är här borta rätt känslomässigt, så det tänkte jag göra nu. Det är ju bara ca 4 månader kvar nu, 114 dagar för att vara exakt, vilket betyder att jag har vart här i ungefär två tredjedelar av tiden. Just nu känns hemresan till Sverige bara som en jobbig sak om jag ska vara helt ärlig. Jag har vart så lyckligt lottad under hela det här året, med allt. Många utbytesstudenter jag har träffat här borta har redan åkt hem eller bytt värdfamilj flera gånger bara för att det har hänt någonting. Självklart är jag extremt tacksam att allt har gått så bra för mig, men det gör det också svårare att åka här ifrån. Det är framförallt människorna här borta jag kommer sakna, men också den lätta "Amerika känslan". Känslan av att inget behöver vara speciellt komplicerat. När man har vart här borta i ett år så börjar man förstå hur invecklat och krångligt Sverige kan vara, och hur många oskrivna regler vi har. Jag ska försöka att ta med mig den där "lätta" känslan hem till Sverige. Jag ska försöka behålla känslan av att jag skiter fullständigt i vad andra människor tycker. För det finns så många människor i Sverige, och framför allt Stockholm, som tycker så mycket om saker och ting. Jag hoppas att jag tar med mig en del av Kansas när jag kommer hem. Jag hoppas också att jag inte kommer falla tillbaka i gamla vanor och glömma bort allt det viktiga jag har lärt mig under det här året.


Puppy!

Vi har fått ett tillskott till familjen under den här veckan! Kim's pojkvän har en liten boxervalp som vi ska ta hand om medan dom är borta! Hon heter Genny och är extremt hyper, men väldigt söt. Hon är helt okej med Toby och Jessie, men hon är väldigt nyfiken så fort hon ser Leon! Hon har aldrig sett en katt förut, och tror att Leon är någon slags levande leksak!
 
 
 
 
 
 
 
 

Butter dish uppdatering!

Såhär ser de ut just nu! Nästan klar!


Louis

Hej hej!

Ikväll åkte jag Jamie och Brittney till och åt middag på Louis. Det var en väl behövd tjejkväll med mycket skratt!
Det finns inte så mycket att blogga om för tillfället mer än min vanliga vardag, så jag får väl hitta på något kul så jag har nåt att skriva om!


RSS 2.0